Michelinova video zgodba o kuharskem mojstru iz Strelca - Igorju Jagodicu

Objavljeno: 11.1.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Michelinova video zgodba o kuharskem mojstru iz Strelca - Igorju Jagodicu

Skozi oči snemalne ekipe Michelinovega vodnika želimo svetovni javnosti predstaviti slovensko kulinarično tradicijo, ki črpa iz zakladov neokrnjene narave ter trajnostna prizadevanja, ki jih naši kuharski mojstri in njihove ekipe upoštevajo pri svojem delu. Z vami delimo drugega od treh videov, ki ga je Michelinova snemalna ekipa posnela s kuharskim mojstrom Igorjem Jagodicem iz ljubljanske restavracije Strelec, novo dobitnico MICHELIN-ove zvezdice v letu 2022.

Michelinova video zgodba o kuharskem mojstru iz Strelca - Igorju Jagodicu

Restavracija Strelec se nahaja na Ljubljanskem gradu, ki se dviga tik nad staro Ljubljano in ponuja enega najlepših pogledov na mesto ter na Alpe. Natančneje, nahaja se v okroglem stolpu strelcev, po katerem je ta grajska restavracija tudi poimenovana.

Kuharski mojster Igor Jagodic tu snuje svoje dovršene krožnike, ki so preplet panonskih, alpskih in jadranskih vplivov, sodobnosti in preteklosti, meščanskosti in podeželja ter presenetljivih kombinacij okusov, tekstur in barv. Poudarek je vedno na sezonskih jedeh, svežih sestavinah in čim bolj lokalnih sestavinah.  

Igor pravi, da je Strelec del njegovega življenja oziroma način življenja.

Poleg Michelinove zvezdice se Strelec že štiri leta zapored (od leta 2019) ponaša s štirimi  kapami po Gault&Millau Slovenija (17 od 20 točk), Igor Jagodic pa je po Gault&Millau bil izbran tudi za chefa leta 2019.

Vabljeni k ogledu Strelčeve zgodbe

Več informacij o Michelinu v Sloveniji je na voljo na povezavi.  

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji