Turistični produkt oljarne Kócbek pridobil znak Slovenia Unique Experience

Objavljeno: 20.12.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Turistični produkt oljarne Kócbek pridobil znak Slovenia Unique Experience

V Prlekiji se bodo gostje lahko prepustili prav posebnemu čaru multisenzoričnega doživetja ogleda in predelave bučnega olja v oljarni Kócbek, ki se lahko pohvali z znakom Slovenia Unique Experiences. Edinstveno doživetje bo goste odpeljalo v čevlje naših prednikov, ki bodo občutili pridih nostalgije v več kot 93 let stari oljarni, kjer se način predelave bučnega olja ohranja vse do danes.

Turistični produkt oljarne Kócbek pridobil znak Slovenia Unique Experience

Oljarna Kocbek se ponaša z dolgoletno družinsko tradicijo pridelave bučnega olja, ki sega v leto 1929. Družinske skrivnosti so tiste, s katerimi iz roda v rod prenašamo naše znanje in nadaljujemo poslanstvo domače proizvodnje. Na vodenem doživetju bodo gostje spoznali prvinski pridih nostalgije s spoštovanjem tradicije in upoštevanjem potreb sodobnega potrošnika.

Že ob prihodu se bodo srečali s prvimi kulinaričnimi dobrotami, kjer jih  bo voden ogled popeljal v zgodovino buč, njihove uporabe, do predelave olja in pomena zaščitene geografske označbe. Gostje se bodo aktivno udeležili samega procesa predelave in spremljali žlahtnost zelenega zlata, kot radi poimenujejo bučno olje. Po ogledu sledi druženje v degustacijskih prostorih, kjer bodo s pripravo domačih kulinaričnih dobrot zaključeno doživetje v polnem obsegu.

Več

 

Turistični produkt Multisenzorično izkustveno doživetje predelave bučnega olja je strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije uvrstila v družino Slovenia Unique doživetij. Edinstvena doživetja Slovenije sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia. 

Foto: Anja Burgar

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji