Na Ptuju je zaživel Arheološki park Poetovio

Objavljeno: 21.11.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Na Ptuju je zaživel Arheološki park Poetovio

Arheološki park Poetovio predstavlja dediščino antičnega Ptuja, največje rimske naselbine na slovenskih tleh, ter povezuje arheološko dediščino na Ptuju v celovit turistični produkt. Novo blagovno znamko so oblikovali v okviru transnacionalnega projekta ArcheoDanube. Vodilni partner je ptujska občina, v njem pa sodeluje skupno 15 partnerjev iz enajstih držav.

 

Na Ptuju je zaživel Arheološki park Poetovio

V projektu sodeluje 15 partnerjev iz 11 držav (Slovenija, Madžarska, Romunija, Hrvaška, Nemčija, Bolgarija, Češka republika, Avstrija, Moldavija, Bosna in Hercegovina, Srbija). Projekt traja od 1. julija 2020 do 31. decembra 2022.

Glavni cilj projekta je izboljšati učinkovitost upravljanja z dediščino, pri čemer se posebna pozornost posveča arheološkim parkom v urbanih predelih. V okviru projekta bo uvajanje novih turističnih iniciativ (arheo-turizem) podprto z načrti, usposabljanji, predstavitvami, orodji in manjšimi pilotnimi aktivnostmi. Vloga arheoloških parkov je dvojna: po eni strani predstavljajo za posamezne skupnosti orodja za lažje upravljanje, nadzor in zaščito virov dediščine, po drugi strani pa privabljajo turiste in tako prispevajo k razvoju arheo-turizma v mestih. V okviru tega projekta so arheološki parki predstavljeni kot integralni koncept, saj znatno prispevajo k arheološki dediščini / urbanemu razvoju mest in kulturnemu turizmu. Več na povezavi

Nova produktna znamka predstavlja strateško in komunikacijsko platformo, ki bo skozi enotno vizualno podobo in komuniciranje povezala bogato arheološko dediščino antičnega Ptuja in vzporedno turistično ponudbo, povezano z obdobjem antičnega Ptuja.

Pod produktno znamko Arheološki park Poetovio so tako predstavljene arheološke ostaline rimskega mesta Petovione, ki jih je mogoče najti na območju Ptuja oziroma v njegovi bližini. V parku so na ogled muzejski eksponati, nudi pa tudi vodene oglede, turistične produkte in doživetja, izobraževalne in interaktivne vsebine ter prireditve in razstave.

Več

Vir: Občina Ptuj in Visit Ptuj 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji