Tajni prostori Hotela Jama prejemnik znaka Slovenia Unique Experiences in Sejalec 2022

Objavljeno: 16.11.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Tajni prostori Hotela Jama prejemnik znaka Slovenia Unique Experiences in Sejalec 2022

Tajni prostori Hotela Jama je letos prejelo znak Slovenia Unique Experiences, ki ga Slovenska turistična organizacija podeljuje edinstvenim doživetjem. Doživetje prijavitelja Postojnska jama odstira ekskluziven vpogled v dolga leta zamolčane in skrite prostore znotraj kultnega Hotela Jama. Na Dnevih slovenskega turizma je doživetje prejelo tudi znak Sejalec 2022, kot najboljše doživetje po izboru komisije.

Tajni prostori Hotela Jama prejemnik znaka Slovenia Unique Experiences in Sejalec 2022

Ob eni največjih svetovnih znamenitosti, v Parku Postojnska jama, stoji kultni Hotel Jama, ki je bil več desetletji center gostinske dejavnosti na površju in vohunskih aktivnosti nekdanjega političnega režima v svojem jedru. Ob prenovi leta 2016 je bil namreč v njem odkrit vsem zamolčan skrivni komunikacijski center, ki razkriva aktivnosti tajnih služb nekdanjega političnega sistema in ki so danes na ogled obiskovalcem.

Z vstopom v Tajne prostore Hotela Jama obiskovalec vstopi v čas hladne vojne, v napeto politično in razburljivo dogajanje držav Vzhodnega bloka. Preplavi ga vznemirljiv občutek, kot da je pravkar postal del napete kriminalke. Kot da je dregnil v skrivno gnezdo, kjer so se z izjemnimi tehnološkimi napravami vršili ilegalni posegi v zasebnost posameznikov in pomembnih politikov, ter krojili njihovo usodo.

Doživetje z močno izkustveno noto ponuja ekskluziven dostop do avtentičnih prisluhov Službe državne varnosti, ki so sicer dostopni le s posebnim dovoljenjem. Napetost stopnjuje hoja po temnih hodnikih brez oken in splošna dezorientacija, ki jo občuti obiskovalec. Odločitev, kaj je res in kaj laž pa na podlagi zgodovinskih dejstev in pričevanj nekdanjih zaposlenih in vpletenih prepuščamo vsakemu posamezniku. Ogled je mogoč z vodnikom ali s pomočjo avdiovodenja.

Več

Znak Slovenia Unique Experiences

Edinstvena doživetja Slovenije sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) in podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia. 

Sejalec 2022

Slovenska turistična organizacija je na Dnevih slovenskega turizma podelila nagrado Sejalec 2022 za inovativne dosežke v turizmu. Prejelo jo je doživetje Tajni prostori hotela Jama prijavitelja Postojnska jama. Doživetje odstira ekskluziven vpogled v dolga leta zamolčane in skrite prostore znotraj kultnega Hotela Jama. 

Več

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji