Ana Roš z odprtjem pekarne začenja novo poglavje v Ljubljani

Objavljeno: 10.10.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Ana Roš z odprtjem pekarne začenja novo poglavje v Ljubljani

Svetovno znana slovenska chefinja Ana Roš je prejšnji teden v središču Ljubljane odprla pekarno. Pekarna Ana je močno vezana na zgodbo Hiše Franko in na do pred kratkim enega ključnih členov kobariške restavracije – Natašo Đurić.

Ana Roš z odprtjem pekarne začenja novo poglavje v Ljubljani

Ana Roš je v prestolnici na Slovenski ulici odprla Pekarno Ano, kjer glavni vlogi igrata Nataša Đurić in Anže Kranjec. Mladi dvojec pooseblja simbiozo znanj – ona je največji specialist za kruh z drožmi pri nas, on je produkt francoske šole Ecole Bellouet Conseil, strokovnjak za laminacijo, ki ga potrebuje vsaka pekarna, ki meri s svojimi izdelki malce višje.

Klasični francoski rogljički, kardamomove rolice s suhimi slivami, namočenimi v rumu z limonino glazuro, cimetove rolice z marelicami, klinčki, orehi in kostanjevim medom, "krafin" z nadevom za jabolčni zavitek, "krafin" s kremo bučnih semen …Uporabljajo kakovostne sestavine skoraj izključno slovenskega porekla pretežno malih pridelovalcev.

Čeprav se seznam izdelkov – na začetku so štartali s 25 – bere sila modno in svetovljansko, pa je bila Roš odločna, da vsem doda če že ne izrazit pečat Hiše Franko, pa zagotovo slovenski – pistacije so zamenjale bučnice, sladkorni premaz medeni, tu so skuta s tolminskega konca, piranska sol, bučno in oljčno olje, ajda in domače marmelade ter sokovi za polnilo.

V Pekarni Ana se sicer izrecno izogibajo slaščičarski liniji in poudarjajo, da so pekarna (na voljo je tudi kava), zato boste zaman iskali torte ali kaj podobnega, so pa zato tu magdalence z rjavim maslom in polnilom limetine maslene kreme, najrazličnejši krafini (gre za hibrid med francoskim rogljičkom in mafinom) in limonino pecivo z makom.

Recepture se še sproti razvijajo, ideje so nastajale in izdelki izpopolnjevali tudi še prav zadnje dni pred odprtjem.

Povzeto po RTV SLO /Kaja Sajovic

Foto: Kaja Sajovic

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji