Hiša Franko med 18 najboljših restavracij Italije

Objavljeno: 11.5.2022

Nazaj na novice

Hiša Franko med 18 najboljših restavracij Italije

Nov velik dosežek Hiše Franko – restavracija v Kobaridu pod taktirko Ane Roš je 10. maja, na razglasitvi vplivnega italijanskega vodnika Le Guide dell' Espresso dobila pet kap. V Italiji je takih restavracij le 17. V vodnik so se uvrstile še tri slovenske restavracije: Gostilna pri Lojzetu, Dam in Gostilna Mahorčič.

Hiša Franko med 18 najboljših restavracij Italije

Hiša Franko, ki ima danes dve Michelinovi zvezdici in je uvrščena na 21. mesto najboljših restavracij sveta po izboru 50 Best, ima že tradicionalno dobro navezo z Italijo. Na razglasitvi italijanskega vodnika Le Guide dell' Espresso je letos dobila pet kap, kar je čast, ki doleti le redke.

Guide dell' Espresso je vodnik najvišjega pomena, kar je za MMC izpostavil tudi italijanski novinar Fulvio Zendrini: "V Italiji sta samo dva vodnika, ki sta res zelo pomembna – prvi je, jasno, Michelinov, drugi pa Guide dell' Espresso. Ta dva sta zelo pomembna tudi za lastnike restavracij, saj sta nekakšno zagotovilo za obisk restavracij. Tako da tu ne gre zgolj, kdo se uvrsti na prvo in kdo na drugo mesto, ampak dejansko pomeni konkreten posel in konkreten denar." 

Ana Roš je ob tem povedala: "Kaj naj rečem? Presrečna sem, to je zadnji vodnik, ki ga je izdal legendarni Enzo Vizzari, in biti na vrhu italijanskih restavracij, med 18 top italijanskimi restvaracijami ... Čeprav, kot je nekdo rekel, glej jo, Slovenko na vrhu italijanske gastronomije, da ne bo kakšne vojne! Jaz mislim, da s tem dokazujemo in s tem tudi vodnik dokazuje, da hrana nima meja, meje so politične in gastronomija jih je preskočila."

V tokratnem vodiču Le Guide dell' Espresso so poleg Hiše Franko še tri slovenske restavracije, in sicer si je tri kape prislužila Gostilna pri Lojzetu, po eno pa Dam in Gostilna Mahorčič.

Vir: povzeto po Kaja Sajovic, MMC

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji