Okrogla miza LJFW na temo trajnosti Prihodnost se začne zdaj

Objavljeno: 14.4.2022

Nazaj na novice

Okrogla miza LJFW na temo trajnosti Prihodnost se začne zdaj

V torek, 12. aprila, je v prostorih Velane v okviru Ljubljanskega tedna mode potekala okrogla miza z naslovom Prihodnost se začne zdaj na temo ponotranjenja trajnostnih principov na področju mode in turizma, ki so nujni za prihodnost.

Okrogla miza LJFW na temo trajnosti Prihodnost se začne zdaj

Pet govork je predstavilo raznolike trajnostne načine, pristope in strategije, ki jih izvajajo tako v modnem oblikovanju, v izobraževanju, pri produkciji trajnostnih materialov kot tudi v turizmu. S strani STO je sodelovala tudi Barbara Zmrzlikar, vodja raziskav na Oddelku za raziskave, razvoj, inovacije in evropske projekte, ki je ob tej priložnosti izpostavila, da je biti trajnosten ni izbira, ampak obveza, in dodala, da kljub uspehom na tem področju, ne smemo zaspati.

Ljubljanski teden mode poteka že 13. leto, poleg modnih revij je pripravljena tudi razstava Prihodnost se začne zdaj, na kateri se predstavlja 10 domačih in tujih oblikovalcev, ki se z inovativnimi rešitvami odzivajo na okoljsko škodljive učinke modne industrije in tekstilne proizvodnje.

Dogodka se udeležuje tudi 9 pomembnih tujih novinarjev, med njimi so Forbes, Kaltblut, Schon, ki so se poleg modnih revij udeležili tudi študijske ture ter spoznavali Ljubljano v okviru obeležitve 150 let rojstva Jožeta Plečnika.

Foto: Mario Zupanov

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji