Slovenija in destinacija Brda prejemnik priznanja Golden Wine Awards 2022

Objavljeno: 24.3.2022

Nazaj na novice

Slovenija in destinacija Brda prejemnik priznanja Golden Wine Awards 2022

Slovenija je bila z Brdi med glavnimi udeleženci prve edicije prestižnega dogodka v deželi Puglia v organizaciji Food and Travel Italia.

Slovenija in destinacija Brda prejemnik priznanja Golden Wine Awards 2022

Dogodek Golden Wine Awards se je odvil 21. marca na posestvu Moreno v kraju Masagne (Brindisi). Po mednarodnem uspehu Food and Travel Italia Awards v kraju Lavello (Potenza) v lanskem oktobru je italijanska edicija mednarodne revije, ki sicer izhaja v 18ih državah in pokriva področje eno-gastronomije in »gourmet« potovanj, organizirala nov prestižen dogodek, zasnovan z namenom nagrajevanja italijanskih proizvajalcev, ki se odlikujejo po kakovosti. Tokrat so v deželi Puglia ponovno združili celotno Italijo, in sicer na področju ovrednotenje vina in vinskega turizma.

Nagrade Golden Wine Awards so predstavili urednica Food and Travel Italia, podjetnica Pamela Raeli, senator Dario Stefàno in predsednik enologov na svetovni ravni Riccardo Cotarella.

Kar 6 kategorij je bilo nagrajenih, in sicer: rdeča vina, bela vina, rozeji, sladka vina, penine in kategorija najboljših vin v Pugli v čast dežele gostiteljice.

Destinacija Brda je prejela prestižno nagrado Golden Wine Awards 2022 za najboljšo mednarodno vinsko turistično destinacijo.

Nagrado je iz rok slavnega italijanskega sommelier-ja, gastronoma, radijskega ter TV voditelja, Andrea Amadei za Slovenijo prevzela direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Tina Novak Samec, ki je ob tej priložnosti povedala: »Zelo smo veseli in počaščeni, da smo prejeli to prestižno nagrado, ki potrjuje našo zavezanost in našo dolgoletno vizijo ter željo po ustvarjanju turističnega produkta odličnosti na področju vinskega turizma

Vodja Slovenske turistične organizacije v Italiji Aljoša Ota poudarja zadovoljstvo, ki ga dragoceno priznanje prinaša: »Resnično smo zadovoljni, da so Brda na podelitvi nagrad Golden Wine Awards 2022 prepoznana kot najboljša mednarodna enoturistična destinacija. To potrjuje, da dolgoročna strateška vizija Slovenske turistične organizacije, torej osredotočanje na lokalno odličnost za razvoj turističnih produktov v sodelovanju z lokalno skupnostjo, prava pot. Brda so od leta 2015 uvrščena na seznam EDEN - Evropskih Destinacij odličnosti, zahvaljujoč številnim lokalnim razvojnim programom. Danes je destinacija nagrajena za svoje vztrajno delo, usmerjeno v izboljševanje odličnosti in kakovosti gostoljubja, ki ga lahko ponudi obiskovalcem

Vir: Predstavništvo STO v Italiji

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji