Gourmet Cup Ljubljana se vrača na Krvavec

Objavljeno: 3.3.2022

Nazaj na novice

Gourmet Cup Ljubljana se vrača na Krvavec

14. marca se po enoletnem premoru na Krvavec vrača smučarsko-kulinarično druženje, Gourmet Cup Ljubljana, na katerem se bodo znova zbrali obrazi slovenske gostinske scene. Med njimi bodo vrhunski kuharski mojstri, mladi talenti, slovenski vinarji in lokalni dobavitelji, kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši.

Gourmet Cup Ljubljana se vrača na Krvavec

Tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana že šestič zapored organizira priznano gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin. »Veseli smo, da se lahko vsi, ki delamo v gostinstvu, letos spet srečamo. Zadnji dve leti sta bili za nas izjemno težki in zahtevni. Zdaj je čas, da gremo s polno paro naprej, pred tem pa v prijetnem zimskem ambientu, ob dobri hrani in izbrani vinski spremljavi, skupaj s kolegi tudi mladim pokažemo, da je gostinski poklic kljub številnim izzivom, s katerimi se srečujemo, lep,« pojasnjuje Jure Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstva.

Kulinarika na snegu in boj za stopničke

Rdečo nit druženja bodo pletli tekmovalnost, sodelovanje, povezovanje in druženje. Gostje bodo dan začeli z okusnim Gourmet zajtrkom. Ljubljanski zajtrk bodo sestavljala lokalna živila, pri katerih je pot od pridelovalca do mize čim krajša, vrhunske slovenske kulinarične dobrote linije Ana Roš & TUŠ, pripravljene po recepturi prejemnice dveh Michelinovih zvezdic in svetovne chefinje Ane Roš ter druge pripravljene jedi, polne energije za nov dan.

Sledila bosta žreb in podelitev startnih številk. Udeleženci bodo nato obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke. Tekmovali bodo v kar osmih kategorijah, na čisto pravi smučarski tekmi za Gourmet pokal. Za pravo senzacijo bo poskrbel olimpijski podprvak in deskar na snegu Tim Mastnak (TUŠ), ki bo šel tudi prvi na progo. Najboljšega v kategoriji gostincev pa čaka prav posebna nagrada, ki jo podarja podjetje Winterhalter – enoletni najem pomivalnega stroja serije UC in številne druge lepe nagrade za vse, ki bodo stopili na stopničke.

Kuharski mojstri in mladi talenti

Za pravo gurmansko razvajanje bodo kot vedno na dogodku Gourmet na snegu poskrbeli vrhunski slovenski kuharski mojstri – tudi letos v vlogi mentorjev in v pomoč mladim kuharskim talentom, ki se kalijo v slovenskih šolah. Luka Jezeršek, kuharski mojster Jezeršek gostinstva, ki je velik pobudnik sodelovanja z mladimi in eden izmed ambasadorjev gostinskega poklica, dodaja: »V podjetju Jezeršek gostinstvo smo v novi trajnostni strategiji podjetja pripravili številne aktivnosti, s katerimi želimo mladim približati gostinski poklic. Še več, želimo uresničiti našo zavezo – vrniti spoštovanje gostinskemu poklicu. Gourmet Cup Ljubljana je tako zagotovo odlična priložnost, pri kateri lahko mladi, ki šele stopajo po tej poti, pridejo v stik s pomembnimi ustvarjalci na tem področju, s tem pa se jim odprejo marsikatera vrata.«

Na Krvavcu se bodo tako letos predstavili nadobudni mladi talenti kar sedmih gostinskih in turističnih šol pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov, med njimi SŠGT Radovljica z Urošem Štefelinom (Hiša Linhart), VSŠ Bled z Davorjem Družincem (Hotel Astoria), SŠGT Ljubljana z Igorjem Jagodicem (Strelec), BIC Ljubljana z Izidorjem Kržišnikom (Landerik), VSŠGT Maribor s Sebastjanom Plevčakom (Restavracija Sedem), SŠGT Celje z Rokom Martinčičem (Gostilna Jež) in ŠC Zreče s finalistom kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija Žigom Gabrovcem (Žigola).

Vse kulinarične kreacije bodo udeležencem dogodka tudi na pokušnjo. Za vinsko spremljavo bo z izbranimi šampanjci in peninami poskrbel Koželj, Hiša dobrih vin. 

Zabava in kulinarično zajlanje

Gourmet Cup Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek brez nepozabne après ski zabave, ki bo v garaži spodnje postaje žičnice Krvavec. Vrača se legenda slovenske pop glasbe Vili Resnik, ki bo zagotovo poskrbel za vrhunec dogodka. Jezerškovi tokrat odpirajo vrata vsem, ki si želijo nepozabnega druženja, kot ga znajo organizirati le oni, vstopnice pa je že mogoče kupiti.

Zaključek dogodka bo naslednji dan, v torek, 15. marca, ko goste čaka prav posebno doživetje – kulinarično zajlanje na krvavški gondoli. Na Gourmet Cupu Ljubljana bo namreč pripravljena prav posebna različica Gourmet Večerje na zajli. Za pravo presenečenje v krvavških gondolah kar 1500 metrov visoko v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih Alp bodo s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerški, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski chef Janez Bratovž iz JB Restavracije, začetnik slovenske vrhunske kulinarike in prvi, ki se mu je uspelo uvrstiti na referenčno San Pellegrinovo lestvico 100 najboljših restavracij sveta. Navzoče bo ta večer razvajal z Okusi Ljubljane.

Dodatne informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.

Vir: Jezeršek, Kreativna kulinarična doživetja

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji