Novo leto, nove objave: CNN, Euronews, The Guardian in številni drugi

Objavljeno: 5.1.2022

Nazaj na novice

Novo leto, nove objave: CNN, Euronews, The Guardian in številni drugi

Preberite, kako Slovenijo vidijo svetovno prepoznavni mediji, kot so CNN, Euronews, The Guardian, The Irish Times, Virtuoso Life, Men's Journal in drugi, ter na katere sezname se je uvrstila.

Novo leto, nove objave: CNN, Euronews, The Guardian in številni drugi

Slovenija postaja vedno bolj prepoznavna turistična destinacija, o kateri pogosto v presežkih pišejo številni ugledni svetovni turistični in pomembnejši mediji. Tako z veseljem zopet predstavljamo šopek najodmevnejših objav, ki so pospremile zadnje tedne leta 2021 in pozdravile 2022. Preberite si, kako Slovenijo vidijo v svetovno prepoznavnih medijih, kot so CNN, Euronews, The Guardian, The Irish Times, Virtuoso Life, Men's Journal in drugi, ter preberite, na katere sezname se je uvrstila.

Konec decembra je ameriška medijska hiša CNN v reportaži novinarke Mary Novakovich izpostavila odlike Vipavske doline ter podala svoja priporočila za obisk. »Vipavska dolina je bogata rodovitna pokrajina, ki se razteza na zahodu Slovenije do meje z Italijo in ima čarobno kombinacijo izjemnega vina ter hrane, dramatičnih kraških pokrajin in srednjeveških gradov, ki se dvigajo nad lepimi vasicami«, zo zapisali pri CNN. Tako so se pridružili številnim medijem, ki so že pisali o lepotah te zelene primorske doline, med drugim reviji Conde Nast Traveller, enemu najvplivnejših britanskih medijev The Independent in pa članku na portalu Euronews, ki mu več pozornosti namenimo v nadaljevanju.

Preden smo letu 2021 dokončno pomahali v slovo, pa smo o Sloveniji lahko brali tudi v osrednji potovalni publikaciji potovalne mreže VirtuosoVirtuoso Life, ki nagovarja ljubitelje butičnega in luksuznega turizma po vsem svetu in najboljše stranke po izboru turističnih agentov oz. svetovalcev mreže. V spletnem članku in tiskani izdaji revije za januar in februar 2022 so Slovenijo uvrstili med destinacije, ki so vredne obiska v letu 2022. Slovenijo opisujejo kot neodkrito vinsko deželo, ki jo kronajo vrhovi alpskega sveta. Omenja se tudi Ljubljana z Unescovo dediščino ter izpostavlja bližina obmorskih krajev, treh neodkritih vinskih regij in Triglavskega narodnega parka, ki ga obdaja pohodniška pot Juliana Trail. Spletni članek je na voljo tukaj. Poleg Virtuosa pa je ameriški Men's Journal prav tako posebno pozornost namenil Sloveniji, saj jo je uvrstil na seznam najboljših krajev za »optimistične« popotnike. V članku izpostavijo raznolikost, ki se odraža tako v pokrajini kot tudi v gastronomiji ter vinu. 

Da je Slovenija dobila svoje mesto na svetovnem gastronomskem zemljevidu, potrjujejo številne objave, ki opevajo izjemno slovensko kulinariko. Najbolje, da jih kar nanizamo:

·       Olive Magazine, ki doseže kar 2 milijona gastronomskih navdušencev, je Slovenijo uvrstila med najboljše gastronomske destinacije v letu 2022;

·       The Irish Times, ki doseže kar 7 milijonov bralcev, je knjigo Ane Roš: Sun and Rain uvrstil med deseterico naboljših knjig o visoki kulinariki;

·       Na spletni strani World's 50 Best Restaurants pa si lahko preberemo članek Rudolfa Abrahama, izjemnega poznavalca Slovenije, ki je tokrat pod drobnogled vzel kulinarično plat naše dežele.

·       Za Euronews je Slovenijo z vidika kulinarike pod drobnogled vzel Jez Fielder, ki ga je STO gostila v Sloveniji. Podrobneje opiše gastronomsko izkušnjo v ljubljanski restavraciji JB, Ljubljano na sploh in pa kulinarično izkustvo Vipavske doline. Ne pozabi omeniti, da je Slovenija zelena – v več pogledih.

Poleg gastronomije je trajnost rdeča nit, ki jo je moč zaznati v številnih člankih in na podlagi katere je bil ugled Slovenije že večkrat postavljen na piedestal. Tako je Guardian uvrstil Slovenijo med 20 trajnostnih destinacij, ki so vredne obiska v 2022, pri čemer izpostavi Piran in slovensko obalo.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji