Slovenija med najboljšimi v izboru Safe & Sustainable Tourism Awards

Objavljeno: 15.12.2021

Nazaj na novice

Slovenija med najboljšimi v izboru Safe & Sustainable Tourism Awards

Evropski trajnostni informativni portal Sustain Europe je Slovenijo nagradil kot eno od 5 zmagovalk v okviru trajnostnih turističnih nagrad Safe and Sustainable Tourism Awards 2021 v kategoriji najboljših destinacij.

Slovenija med najboljšimi v izboru Safe & Sustainable Tourism Awards

Sustain Europe je portal, ki nudi vpogled v aktualno dogajanje na področju poslovnih in turističnih potovanj, vodnike glede najboljših trajnostnih poslovnih hotelov in letalskih družb ter najbolj priljubljenih lokacij za industrijo poslovnih srečanj in potovanj v prostem času. Leta 2021 so se odločili, da bodo v sklopu Safe and Sustainable Tourism Awards v turističnem sektorju izbrali najvarnejše in najbolj trajnostne evropske potovalne destinacije in podjetja ter nagradili njihova prizadevanja. Cilj je bil najti tiste, ki niso zgolj izvajali strogih protokolov v boju proti COVID-19, ampak so se uspeli resnično dobro prilagoditi in tako ohraniti trajnost v ospredju svojih ponudb in delovanja.

Prejemniki nagrad za leto 2021 so destinacije in ponudniki, ki so, tako Sustain Europe, »ohranili pogled na svoje ambiciozne in izvedljive trajnostne cilje, hkrati pa so bili pri okrevanju od krize zaradi COVID-19 proaktivni in dajali prednost zdravju obiskovalcev in zaposlenih v tem sektorju«. Organizatorji so poudarili, da je bilo letos prijavljenih izjemno veliko število destinacij, zato je bila konkurenca res velika. Izbrane pa so bile le najvarnejše in najbolj trajnostne turistične destinacije v Evropi, tiste, ki trenutno resnično predstavljajo najboljše v turistični industriji. In med njimi je tudi Slovenija, ki se je znašla v družbi Islandije, Grčije, Istre, Malte & Goza & Comina.

Uredniki Sustain Europe so izpostavili dejstvo, da je bila Slovenija v letu 2016 s strani organizacije Green Destinations razglašena za prvo zeleno državo na svetu, ter izpostavili pozitivne učinke Zelene sheme slovenskega turizma in uvedbe znaka Green&Safe: »Odziv in odpornost te zelene države na pandemijo in prizadevanja za ohranjanju turizma ter neverjetno visoki standardi trajnosti so dejstva, na podlagi katerih je bila Slovenija izbrana kot ena najboljših destinacij v letu 2021.«

Sustain Europe je evropski informativni portal, ki zajema teme povezane s trajnostnim načinom potovanj in trajnostnega razvoja.

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji