Video Time to stay home se poteguje za najboljši svetovni turistični film

Objavljeno: 7.10.2021

Nazaj na novice

Video Time to stay home se poteguje za najboljši svetovni turistični film

Vabimo vas h glasovanju za video Slovenske turistične organizacije »Time to #stayhome. Turn to nature and dream«, ki je uvrščen med turistične filme, ki se potegujejo za naziv "World's Best Tourism Film - Public Choice" v organizaciji Mednarodnega odbora turističnih filmskih festivalov CIFFT.

Video Time to stay home se poteguje za najboljši svetovni turistični film

Za video Time to stay home lahko glasujete na tej povezavi:

Glasovanje 

Glasovanje poteka vse do 25. oktobra.

Z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream«, ki je bil objavljen v aprilu 2020 in ima na YouTube že skoraj 30.000 ogledov, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom ostani doma oziroma #StayHome so we can #TravelTomorrow. Čustven nagovor je vlival upanje, da bomo lahko kmalu spet uživali v naravnih lepotah Slovenije. Z videom, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, smo želeli s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti.

Video je z izrednim občutkom do narave za STO ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Video odlikujejo prizori sproščenega in poglobljenega stika s travnatimi tlemi, vodo, drevesi in lokalnimi tradicijami, ki  ponujajo sliko prihodnosti, v katero se želimo vrniti. Kampanja STO #StayHome, #TravelTomorrow je med množico drugih inspiracijskih kampanj izstopala po meditativni atmosferi in iskrenosti. 

Video »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« je letos prejel že številne mednarodne nagrade in priznanja, ki krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacijeJanuarja je video osvojil prvo mesto na tekmovanju ETC-CIFFT 2020 med sodelujočimi evropskimi nacionalnimi turističnimi organizacijami za najboljše videe v potovalni industriji. Sledilo je zlato priznanje na Mednarodnem festivalu turističnega filma v Južni Afriki konec maja, zlato priznanje v okviru Mednarodnega festivala turističnega filma v Turčiji letos junija, srebrno priznanje v kategoriji držav na Mednarodnem festivalu turističnega filma Silafest v Srbiji, zlato priznanje na Terres Travel festivalu v Španiji ter srebrno priznanje na Tourism Film Festival Tourfilm Riga v Latviji.

Prav tako je STO z videom osvojila srebrno priznanje The Golden City Gate v okviru ITB Berlin v Nemčiji marca letos in zlato nagrado septembra v skupini Film v okviru letošnjega 30. Slovenskega oglaševalskega festivala.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji