Družina Slovenia Green preko poletja pridobila veliko število novih članov

Objavljeno: 9.9.2021

Nazaj na novice

Družina Slovenia Green preko poletja pridobila veliko število novih članov

Pomen Zelene sheme slovenskega turizma (ZSST) za slovenski turizem in njegov trajnostni razvoj ponudniki vedno bolj prepoznavajo. Zeleni shemi se je pridružilo več članov, ki so preko poletja pridobili znake Slovenia Green Accommodation, Slovenia Green Cuisine ali Slovenia Green Attraction.

Družina Slovenia Green preko poletja pridobila veliko število novih članov

Znak Slovenia Green Accommodation Slovenska turistična organizacija podeljuje na podlagi mednarodnih certifikatov, za pridobitev katerih morajo ponudniki zadostiti strogim kriterijem, ki presojajo njihovo trajnostno poslovanje. V letošnjem poletju je ta znak tako prejelo več raznovrstnih ponudnikov, od turističnih kmetij, hotelov, hostlov do zasebnih nastanitev in apartmajev: Domačija Belica iz Brd, Turistična kmetija Pri Kovačniku iz okolice Frama, Ekološka turistična kmetija Tončevi iz okolice Nove Gorice, Hotel Ajdovec iz Sevnice, Chocolate Village by the River, Hotel Tabor in Hotel Bau iz Maribora, Atlantida Boutique Hotel iz Rogaške Slatine, Guesthouse S iz Luč, Mladinski hotel Pliskovica s Krasa, Domačija Škvor iz Robidišča in apartmaji Pod macesnovo streho iz Solčave.

Med ponudniki je vedno več zanimanja tudi za znak Slovenia Green Cuisine, ki je letošnja novost v ZSST. Z njim želi STO še poudariti kakovost slovenske gastronomije, ki jo že zdaj odlikuje tesna povezanost z lokalnim okoljem in kakovostne naravne sestavine. Med najnovejšimi prejemniki znaka Slovenia Green Cuisine so Domačija Belica, Gostilna in hotel Kunst, Turistična kmetija Pri Kovačniku, Ekološka turistična kmetija Tončevi, Gostilna Mahorčič, Kmetija Želinc, Kmetija z nastanitvijo Breg, Hiša Raduha, Sunrose 7, Danilo Gostilna & Vinoteka, Restavracija Tabor, Gostišče Tolc in Gostišče Grič.

Poleg naštetih je v letošnjem poletju STO podelila znak Slovenia Green Attraction že peti in šesti znamenitosti: Pomniku miru na Cerju in Avanturističnemu parku Ris iz Kočevja.

Še več pa je ponudnikov, ki so v zadnjih mesecih prejeli trajnostne in okoljske znake, vendar še niso vstopili v Zeleno shemo. Med zadnjimi so nastanitveni obrat Leban s Kostanjevice na Krasu, Dvorec Trebnik iz Slovenskih Konjic in Hotel City Map iz Maribora, ki so nova dobitnika znaka Zeleni ključ. Ta certifikat je pridobilo tudi kar šest članov Okusov Radol'ce: Vila Podvin, Linhart Hotel & Bistro, Gostišče Draga, Gostišče Tulipan, Gostilna Kunstelj in Restavracija Tabor.

Več o zeleni zgodbi Slovenije in sami Zeleni shemi si preberite na tej povezavi, kjer boste našli tudi celoten seznam nosilcev znaka Slovenia Green.

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji