Konec tedna v znamenju velikih športnih dogodkov

Objavljeno: 1.9.2021

Nazaj na novice

Konec tedna v znamenju velikih športnih dogodkov

Slovenija v prvem vikendu septembra gosti številne odmevne športne dogodke z mednarodno udeležbo. 

Konec tedna v znamenju velikih športnih dogodkov

Slovenija bo v prvem vikendu v septembru gostila številne športne dogodke: Svetovni pokal v športnem plezanju, Kranj, kjer se bo pomerila tudi najboljša svetovna plezalka in dobitnica zlate medalje na OI v Tokiju, Janja Garnbert, 16. Svetovni pokal v športni gimnastiki, Koper, kjer bo tudi zadnji domači svetovni pokal trenutno najboljšega slovenskega telovadca Saše Bertonclja, ki se ob koncu letošnjega leta poslavlja od svoje športne kariere, 7. Red Bull Goni Pony, Kranjska Gora, retro praznik, kjer se številni športni in kolesarski navdušenci z legendarnim Ponyjem poženejo na vrh Vršiča, Triglav Triatlon Bled Bohinj, triatlon dveh slovenskih biserov in WTT Youth Contender presented by I FEEL SLOVENIA na Otočcu, mednarodni mladinski namiznoteniški turnir.

 

SVETOVNI POKAL V ŠPORTNEM PLEZANJU

Letos je za športno plezanje prelomno leto. Na olimpijskih igrah v Tokiju je plezanje po dolgih letih prizadevanj končno dobilo priložnost, da se predstavi na največjem športnem odru na svetu. Da pa je toliko ljudi spremljalo tekmovanje v športnem plezanju, kot ga ni še nikoli, je “kriva” izvrstna in najboljša svetovna športna plezalka Janja Garnbret. Na prestižnem tekmovanju je dokazala svojo fizično in psihično premoč, premagala konkurenco in osvojila zlato medaljo v kombinaciji športnega plezanja.

Po letu dni premora bo dvorana Zlato polje v Kranju ponovno gostila tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju, ki jo Planinska zveza Slovenije organizira pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC). Ta konec tedna, 3. in 4. septembra, bo v gorenjski prestolnici zadnja tekma v stari dvorani in zadnja tekma v težavnosti letošnjega mednarodnega tekmovanja. Kranj, ki ima najdaljšo tradicijo med organizatorji tekem za svetovni pokal v športnem plezanju, je tudi prizorišče, ki sodi med najbolj priljubljene tekme. Med 117 tekmovalci iz 28 držav bo tudi močna 18-članska slovenska reprezentanca z zlato olimpijko Janjo Garnbret čelu.  V petek, 3. septembra, bodo na vrsti kvalifikacije, v soboto, v 4. septembra pa se bo odvijalo polfinale in finalni dogodek, ki se bo pričel ob 17.30, prenašala pa ga bo tudi Televizija Slovenija.

Več informacij o dogodku: www.worldcupslo.com

Vir: Planinska zveza Slovenije

 

16. SVETOVNI POKAL V ŠPORTNI GIMNASTIKI

Gimnastična zveza Slovenije ta konec tedna v Kopru organizira Svetovni pokal v športni gimnastiki, že 16. po vrsti. Letošnji svetovni pokal bo potekal od 2. do 5. septembra v koprski Bonifiki. V četrtek in petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa finali. To bo zadnji domači svetovni pokal trenutno najboljšega slovenskega telovadca Saše Bertonclja, ki se ob koncu letošnjega leta poslavlja od svoje športne kariere. V Kopru bo tekmovalo tudi nekaj olimpijcev iz Tokia, med njimi tudi olimpijski prvak na parterju, Izraelec Artem Dolgopyat.


Na koprskem svetovnem pokalu bo tekmovalo 200 telovadk in telovadcev iz 30 držav. Slovenske barve bodo zastopale Tjaša Kysselef na preskoku, Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in gredi, Gaja Žabnikar na gredi in Lara Crnjac na dvovišinski bradlji. V moški konkurenci se bodo pomerili Nikolaj Božič na parterju, Sašo Bertoncelj in Luka Kišek na konju in Luka Bojanc na krogih.

Slovenska turistična organizacija in Gimnastična zveza Slovenije bosta v okviru dogodka pripravili projekt, ki predstavlja Slovenijo kot aktivno športno destinacijo. Gre za povezovanje vrhunskega športa, nove gimnastične panoge parkur, znamko I Feel Slovenia in lokalnega okolja, torej Obalo.

Več informacij o dogodku: www.slogym.si

Vir: Gimnastična zveza Slovenije

 

7. RED BULL GONI PONY

V soboto, 4.9.2021 bo v Kranjski Gori potekal že 7. Red Bull Goni Pony. Vzpon na slovenski cestni prelaz Vršič se začne ob 15. uri. Trasa vzpona je že dobro znana – 13,5 km iz Kranjske Gore do prelaza Vršič, 801 m višinske razlike in 24 tlakovanih serpentin. Prijavljenih je 1040 kolesark in kolesarjev, med dnjimi tudi nekaj zelo hitrih, zato se pričakuje, da bo ponovno padel kakšen rekorden čas.

Dogodka se bo tudi letos udeležil Filip Flisar, lanska zmagovalca in rekorderja Laura Šimenc in Luka Kovačič, ter letos premierno smučarska skakalca Jernej Damjan in Avstrijec Martin Koch. Nedavni intervju s Kochom.

Neposredni prenos z Red Bull Goni Pony bo prenašan na http://redbull.si/gonipony in na Planet TV.

Več informacij o dogodku: http://redbull.si/gonipony

Vir: Red Bull

 

TRIGLAV TRIATLON BLED BOHINJ

Devetnajsta, novodobna, izvedba Triatlona Bled bo ponovno v znamenju Evropskega mladinskega pokala, kjer se bodo že desetič pomerili najboljši evropski mladinci. Tekmovalci letos prihajajo iz 14 držav.

Letošnja novost je sprememba trase za popoldanski daljši, olimpijski triatlon, ki ne bo več potekal v krogih med Pristavo in Malo zako, ampak bo povezal dva slovenska turistična bisera, Blejsko in Bohinjsko jezero, v tretjem biseru, Triglavskem narodnem parku.

Več informacij o dogodku: www.triatlon-bled.si

Vir: Triatlon klub Trisport Kamnik

 

 

WTT YOUTH CONTENDER OTOČEC I FEEL SLOVENIA

Turnir na Otočcu bo potekal od 4. do 10. septembra 2021 v organizaciji NTK Krka Novo mesto. Pred začetkom turnirja organizatorji sporočajo, da se bo dogodka udeležilo 225 igralk in igralcev iz 27 držav. Prihajajoči igralci so nad Otočcem že navdušeni, pomerili pa se bodo v naslednjih konkurencah:  U11, U13, U15, U17 in U19.

Več informacij o dogodku: https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2494

Vir: NTK Krka Novo mesto

 

Slovenska turistična organizacija že vrsto let sodeluje na velikih mednarodnih športnih dogodkih, ki so odlična priložnost za dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot turistične destinacije, še posebej za aktiven oddih in priprave športnikov, hkrati pa omogoča pozicioniranje naše dežele kot odlične gostiteljice najzahtevnejših športnih dogodkov.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji