Kranjska Gora bo gostila prvi slovenski Spartan Race

Objavljeno: 26.8.2021

Nazaj na novice

Kranjska Gora bo gostila prvi slovenski Spartan Race

Kranjska Gora bo to soboto, 28. avgusta, gostila prvi slovenski Spartan Race, posebno izdajo najbolj sloveče svetovne znamke tekov z ovirami, ki najboljšim prinaša tudi vstopnice za svetovno prvenstvo.

Kranjska Gora bo gostila prvi slovenski Spartan Race

Spartan Race Kranjska Gora hosted by I feel Slovenia predstavlja svetovno atrakcijo, v kateri sta se pomerila tudi James Corden in princ Harry, in katere ena največjih zvezdnic, aktualna svetovna prvakinja v tem športu, je slovenska atletinja ter astrofizičarka Rea Kolbl.

Prizorišče bo letos v celoti postavljeno na pobočjih za hoteli, tako da bodo lahko gledalci videli tekmovalce na celi progi, športno-rekreativni izziv pa bo spremljala tudi bogata animacija. 

Kranjskogorski izziv bo tudi prva tekma v zgodovini Spartan Race z dvojnim štartom - tekmovalci se bodo na progo lahko podali kar dvakrat, obvelja pa boljši rezultat. Dodatna atrakcija tekme v eni najlepših kulis pa je tudi ta, da prinaša najboljšim vstopnico za Spartan World Championship v Abu Dabiju. 

Spartan je ena svetovno najbolj znanih športnih znamk ter ikoničen format tekov z ovirami (obstacle course race), ki jih gostijo najbolj privlačne destinacije na svetu, slovi pa tudi po visoki kakovosti organizacije. S čez 200 tekmovanji letno je eno največjih športnih gibanj ter skupnosti tekmovalcev, ki jih povezuje strast do gibanja, novih izzivov in premikanja lastnih meja. Vse to bo v atraktivni obliki združil prvi dogodek te prestižne serije v Sloveniji, ki bo ponudil tudi eno najbolj privlačnih tras za tekmovanje - v kulisi Triglavskega narodnega parka.

"Potem, ko nam je lansko premiero tekmovanja Spartan Race Slovenia v najširši obliki, za katero so se prijavili tekmovalci z vsega sveta, preprečila epidemija, smo se z lastniki licence dogovorili, da bomo letos izvedli le sprint. Atraktivno tekmo in spremljevalne vsebine za navijače bomo izkoristili predvsem za promocijo tega športa in tekmovanja, naslednje leto pa bomo lahko končno tudi v Sloveniji doživeli celotno Spartan Race trifecto, ki bo tekmovalce popeljala čez ikonična športna prizorišča v okolici Kranjske Gore, vključno s Planico," letošnjo specialko napoveduje Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki Slovenijo že desetletje premika s številnimi atraktivnimi tekmovalnimi in rekreativnimi športnimi izzivi.

Slovenska turistična organizacija sodeluje na velikih mednarodnih športnih dogodkih, ki so odlična priložnost za dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot turistične destinacije, še posebej za aktiven oddih in priprave športnikov, hkrati pa omogoča pozicioniranje naše dežele kot odlične gostiteljice najzahtevnejših športnih dogodkov. V okviru Spartan Race Kranjska Gora hosted by I feel Slovenia se bo Slovenija  gledalcem v promocijskem spotu live stream prenosa, predstavila kot privlačna poletna destinacija, logotip I feel Slovenia pa to tudi ves čas viden v live stream prenosu dogodka, za katerega se pričakuje več kot 2 milijona gledalcev. Slovenija in slovenski turizem bosta izpostavljena v komunikaciji dogodka s strani organizatorjev in na družbenih omrežjih dogodka. Vidnost Slovenije bo močno prepoznana tudi skozi implementacijo znamke I feel Slovenia na samem prizorišču dogodka, med drugim na sami progi, ob progi in na drugih površinah prireditvenega prostora tekom celotnega dogodka.  

Več informacij na https://www.spartanrace.si/en

Vir in foto: Športno rekreativno društvo Extrem

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji