Z ljubljanskega letališča že jeseni neposredno v Dubaj

Objavljeno: 14.6.2021

Nazaj na novice

Z ljubljanskega letališča že jeseni neposredno v Dubaj

Flydubai bo 24. septembra vzpostavil neposredno letalsko povezavo med Ljubljano in Dubajem. Vozovnice so že v prodaji.

Z ljubljanskega letališča že jeseni neposredno v Dubaj

Nizkocenovni letalski prevoznik flydubai iz Združenih arabskih emiratov bo 24. septembra vzpostavil neposredno povezavo s slovensko prestolnico in Dubajem. Iz Ljubljane bo v Dubaj možno poleteti trikrat tedensko, in sicer ob sredah, petkih in nedeljah ob 15:15. Vozovnice so za nakup že na voljo.

»Po večletnih intenzivnih prizadevanjih za vzpostavitev povezave med Ljubljano in arabskim polotokom je realizacija teh pogovorov zares zelo zadovoljujoča. Vzpostavitev nove redne povezave v tem izjemno zahtevnem obdobju za svetovno letalstvo in naše letališče predstavlja nove priložnosti za slovensko gospodarstvo in turizem, izboljšujemo pa tudi povezljivost Slovenije s svetom. Za Fraport Slovenija nova linija ustvarja nove možnosti za ponovno rast in razvoj. Veseli me, da bo linija zaživela po otvoritvi novega potniškega terminala, ki za naše letališče predstavlja posebno prelomnico, vstop v novo obdobje letališča«, je ob tej priložnosti povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

V Fraportu Slovenija ocenjujejo, da ima nova neposredna povezava velik potencial in da bo za potnike arabska destinacija privlačna, poleg tega Dubaj predstavlja odlično izhodišče za nadaljnja potovanja in povezave po vsem svetu. Prav tako verjamejo, da je Slovenija turistično izredno zanimiva destinacija, ki bo z novo vzpostavitvijo letalske povezave pripomogla k okrevanju domačega turizma.

V luči omejenih okoliščin potovanj svetujejo, da se pred potovanjem potniki dobro seznanijo z veljavnimi omejitvami pri prehajanju mej ter da svoje potovalne načrte prilagodijo sprejetim zdravstvenim in varnostnim standardom v izbrani državi. Informacijsko vozlišče družbe flydubai je na voljo tukaj

Potovanja z ljubljanskega letališča

Na ljubljanskem letališču trenutno mednarodne lete opravljajo Aeroflot (trije leti tedensko v Moskvo), Air France (trije leti tedensko v Pariz), Air Serbia (pet letov tedensko v Beograd), EasyJet (dva leta tedensko v London), LOT Polish Airlines (dva leta tedensko v Varšavo), Lufthansa (devet tedenskih letov v Frankfurt), Transavia (dva leta tedensko v Amsterdam) ter Turkish Airlines (trije leti tedensko v Istanbul).  Obstoječim prevoznikom se bodo tekom poletja pridružili še drugi, ki bodo na vrhuncu poletne sezone ljubljansko letališče povezali s 16 destinacijami.

Informativni sezonski vozni red poletov, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov z ljubljanskega letališča, je na voljo tukaj.

Varnostni ukrepi

Varnost potnikov si najpomembnejša prioriteta. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih so na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar so s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in zaposlene.

Prosijo, da se pred prihodom na letališče seznanite s sprejetimi ukrepi – kliknite tukaj, in tako potovanje začnete varno in brez skrbi.

Vir: Fraport Ljubljana

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji