Osem restavracij prejelo plaketo Gault&Millau Ljubljana/ Ljubljanska kakovost 2021

Objavljeno: 4.2.2021

Nazaj na novice

Osem restavracij prejelo plaketo Gault&Millau Ljubljana/ Ljubljanska kakovost 2021

Turizem Ljubljana je podelil plakete najboljšim ponudnikom gostinstva v okviru projekta Ljubljanska kakovost, ki je letos drugič v sodelovanju z uglednim mednarodnim gastronomskim vodnikom Gault&Milllau. Največ, kar štiri kape, je osvojila Restavracija Strelec, po tri kape pa so osvojili Atelje, JB restavracija, Restavracija Maxim, Restavracija Cubo, Gostilna As, Restavracija Harfa in Grič.

Osem restavracij prejelo plaketo Gault&Millau Ljubljana/ Ljubljanska kakovost 2021

Pri Turizmu Ljubljana so se s partnerji odločili kljub zahtevnim razmeram ponovno izvesti ocenjevanje po skrbno pripravljenih kriterijih in po metodi »skritega gosta« ter izpeljati podelitev ponudnikom gostinstva, s čimer želijo pomagati k hitrejšemu zagonu gospodarstva v novem letu.

Podelitev, ki je bila doslej nepogrešljiv del sklepnega dogodka festivala November Gourmet Ljubljana November Gourmet Finale, je tokrat zaradi aktualnih razmer potekala kasneje in v hibridni obliki - prejemnike nagrad so razglasili prek spleta, plakete pa dostavili do restavracij, ki trenutno obratujejo zgolj za dostavo na dom. Dostavljalec je bil kar Jure Robežnik, ki je na svoj hudomušen način v preteklih letih podeljeval priznanja Ljubljanska kakovost. Z električnim Kavalirjem se je s plaketo in tablico zapeljal do vsakega nagrajenca, mu pred vrati pustil plaketo ter mu na tablici zavrtel osebno čestitko župana MOL Zorana Jankovića in direktorice Turizma Ljubljana mag. Petre Stušek. Video podelitev priznanj si lahko ogledate tukaj.

S podelitvijo priznanj je izšla sveža izdaja vodnika Gault&Millau Ljubljana/Ljubljanska kakovost 2021, kamor so se poleg vrhunskih restavracij uvrstile tudi specializirane trgovine, izbrani hoteli, turistična kmetija, najboljši lokalni ponudniki (tudi veganske prehrane), kraft pivovarji, priljubljena kulinarična zbirališča in kulinarični dogodki v Ljubljani. Najbolje ocenjene trgovine v Ljubljani so Dobrote Dolenjske, Le potica, Pivoljub, Juha studio keramika, Rifuzl, Fox boutique, Ika, Grajska vinoteka in hram, Porcelain Catbriyur, Piranske soline, Zakladi Slovenije in Kraševka.

Vodnik bo naprodaj v TIC, ko se ta odpre, o ostalih prodajnih mestih pa bodo obveščali na spletnih straneh Visit Ljubljana in Gourmet Ljubljana. Njegova vsebina dokazuje, da je ljubljanska gastronomija na visoki ravni, naša hrana zdrava in varna ter da je Slovenija, nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021, država, ki uspešno prepleta gastronomijo z načeli trajnostnega turizma.

Vir in foto: Turizem Ljubljana

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji