13 let Hiše Stare trte v Mariboru

Objavljeno: 23.4.2020

Nazaj na novice

13 let Hiše Stare trte v Mariboru

Od odprtja Hiše Stare trte na mariborskem Lentu je minilo 13 let. Hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije, ki je v teh letih gostil številne obiskovalce z vseh koncev sveta in mnoge visoke goste, letos praznuje brez obiskovalcev.

13 let Hiše Stare trte v Mariboru

Obiskovalci z vseh koncev sveta, mnogi obiski visokih gostov, odprta vrata vse dni v letu, najbogatejša zbirka odličnih štajerskih vin in ena najbolj obiskanih mariborskih turističnih znamenitosti je le nekaj najvidnejših odlik, s katerimi Hiša Stare trte drži korak z najpomembnejšimi turističnimi znamenitostmi pri nas. V letu 2019 je Hišo Stare trte obiskalo 56.500 obiskovalcev, ki bodo prihodnje leto deležni novosti v obliki digitalizirane predstavitve zgodbe najstarejše trte sveta.

A hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije letos praznuje prazen, brez vsakodnevnega vrveža obiskovalcev in družbe številnih poslovnih partnerjev. Zavod za turizem Maribor - Pohorje je obeležje pospremil z zahvalo vsem, ki sodelujejo pri pisanju uspešne vinsko-kulinarične zgodbe Maribora, in z vabilom širši javnosti k virtualnemu sprehodu po Hiši Stare trte v času prvomajskih praznikov.

Da bi tudi doživetje spoznavanja izjemnih štajerskih vin poustvarili v varnem zavetju doma, ponuja Hiša Stare trte kar 144 različnih vin vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija v svoji spletni vinoteki.

Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, vsem prijateljem Stare trte, ljubiteljem in poznavalcem žlahtne kapljice ter obiskovalcem mesta najstarejše trte sveta ob tej priložnosti sporoča: »Naj vas prevzame življenjska energija najstarejše trte sveta! Črpajmo moč za nadaljnje delo in prihodnost iz zgodbe Stare trte, ki ne pripoveduje le o neustavljivi volji po preživetju, ampak tudi po bogatem razcvetu!«

Vljudno vabljeni k ogledu:

- nagovora direktorice Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch in

- utrinka iz Maribora, mesta najstarejše trte sveta.

 

Vir: Zavod za turizem Maribor - Pohorje

Foto: Sportida d.o.o.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji