#DelimoNavdihujočeZgodbe slovenskega turizma

Objavljeno: 22.4.2020

Nazaj na novice

#DelimoNavdihujočeZgodbe slovenskega turizma

Še naprej z vami delimo inovativne in dobrodelne zgodbe, ki jih, kljub negotovi trenutni situaciji, pišejo ustvarjalci slovenske turistične ponudbe. Preberite si zgodbi: Brezplačna spletna »igra pobega v tvoji sobi« in Sveže primorske dobrote Domačije Butul.

#DelimoNavdihujočeZgodbe slovenskega turizma

Brezplačna spletna »igra pobega v tvoji sobi«, da bo lažje ostati doma

V času, ko moramo ostati zaklenjeni v svojih sobah, so v Enigmariumu sklenili, da bodo svoje občinstvo in goste, ki jih običajno obiskujejo v priljubljenih sobah pobega, pozabavali na način, ki ga najbolje poznajo. Zasnovali so inovativen, avtorski koncept online escape room igre. 

Uporabniki vsak dan - od ponedeljka do nedelje  - po e-pošti prejemejo eno poglavje igre. Ko dešifriajo kodo, imajo ključ za naslednje poglavje. Poleg odlične zabave pa udeležence, ki prebijejo do pravilne rešitve, na koncu igre čaka tudi majhno darilce. 

Igro »OTOK - igra pobega v tvoji sobi« - vsak teden igra več tisoč igralcev v Sloveniji in na Hrvaškem, kjer ima Enigmarium svojo izpostavo.

»Igralci pošiljajo zahvalna sporočila, saj jim igra krajša čas v izolaciji. Najbolj pa smo veseli, da pravijo, da se bodo po končani epidemiji radi vrnili v naše igre« pravi Nataša Potočnik iz Enigmariuma.

Kot še doda Potočnikova, je njihova prednost prav v tem, da »nenehno razvijamo povsem sveže in izvirne koncepte – ne gre več za pobeg iz sobe, temveč za kratek pobeg od resničnega sveta (in izolacije).« 

 

 

Sveže primorske dobrote Domačije Butul 

Domačija Butul , ki že drugo desetletje deluje v osrčju slovenske Istre, je znana po zeliščnem vrtu in kuharskih delavnicah, ponuja pa tudi namestitvene kapacitete.

Njihova izbrana vina, oljčno olje, sveža zelišča in dišavnice ter sezonska, lokalno pridelana hrana predstavlja kakovostno ponudbo istrske in primorske hrane, ki je v času, ko so se zaradi vpliva novega koronavirusa zaprli tudi vsi nastanitveni obrati, ostala brez pomembnega dela kupcev.

 

Lastnika domačije, Tatjana in Mitja Butul, sta se odločila na družbenem omrežju Facebook povezati z vsemi, ki si želijo njihovih dobrot. Začeli so aktivno komunicirati in svojo zgodbo deliti v zanimivih objavah, ob tem pa tudi redno objavljati svežo, lokalno in domačo ponudbo ter informacije o možnostih dostave v Ljubljano oziroma po dogovoru tudi drugod po Sloveniji.  

 

»Le organizirati se je bilo potrebno in to smo storili med prvimi. Morda tudi zato, ker smo butični, ker povezujemo, kar je dobro in kvalitetno,« sta povedala Butulova in dodala, da »trenutna situacija ne more zaustaviti tokov in povezav do njihovih strank in prijateljev.«

 

Le v dobrih treh dneh se jim je preko Facebook strani pridružilo preko 1500 sledilcev, danes pa ima stran že več kot 2600 sledilcev.  

V časih v katerih smo se znašli je predanost strankam in prizadevnost za pridelavo domače, slovenske hrane in izdelkov Domačije Butul iz Manžana navdihujoča.  S svojo pobudo so v druge kraje Slovenije prinesli kanček pristnih primorskih okusov. Spremljate ponudbo slovenskih (turističnih) kmetij tudi vi in jih obiščite, ko bo pravi čas.  

Preberite si še več zgodb, ki so del pobude Delimo navdihujoče zgodbe

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji