Zvezdi BBC-ja na odprtju prestižne restavracije v Vili Planinka

Objavljeno: 21.2.2020

Nazaj na novice

Zvezdi BBC-ja na odprtju prestižne restavracije v Vili Planinka

Dobro leto po odprtju butičnega hotela na Jezerskem je restavracija Vile Planinka odprta tudi za zunanje goste. Osrednja povabljenca slavnostne otvoritve z večerjo sta bili zvezdi britanskega plesnega šova Strictly Come Dancing Aljaž Škorjanec in Janette Manrara.

Zvezdi BBC-ja na odprtju prestižne restavracije v Vili Planinka

Odprtje restavracije tudi za zunanje goste je odgovor na veliko povpraševanje ljubiteljev vrhunske kulinarike. »Kulinarično zgodbo, ki jo danes doživljamo, smo intenzivno pripravljali kar eno leto,« je ob odprtju v sredo, 18. februarja, poudaril lastnik Marjan Batagelj. »Za vrhunsko kulinariko namreč nista dovolj samo odličen kuhar in sommelier! Visoke kulinarike ni brez vrhunskih lokalnih sestavin in najboljših slovenskih vin!« 

V restavraciji Vile Planinka se zanašajo predvsem na lokalne pridelovalce in se prilagajajo letnemu času. Zavezanost trajnosti so gostje ob odprtju spoznali skozi kulinarično »Simfonijo v sedmih dejanjih«, kot je slavnostni meni poimenoval chef Jakob Jerala.   

Posebnost restavracije je, da ima "vinsko karto cele Slovenije«, ki so jo ustvarili z vrhunskim vinskim poznavalcem Markom Korenom. Zbirka trenutno vključuje 125 vinskih etiket, v večini gre za kakovostna vina butične, biodinamične in ekološke pridelave. 

Na otvoritvi restavracije sta bili tudi zvezdi britanskega plesnega šova Strictly Come Dancing Aljaž Škorjanec in Janette Manrara, ki sta Vilo Planinko z navdušenejem predstavila tudi priznanemu mednarodnemu koreografu Jasonu Gilkisonu, nagrajenemu s prestižno nagrado BAFTA. 

Zvezdi britanskega plesnega šova Janette Manrara in Aljaž Škorjanec v Vili Planinka.

Restavracija Planinka se konec marca (20.-29. 3.) pridružuje Tednu restavracij, ko bodo vrata odpri omejeni količini gostom ponudili. Ker gre za butično restavracijo, so za zunanje goste nujno potrebne predhodne rezervacije.

Vir in foto: Postojnska jama d.d.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji