Blejski lokalni izbor - Bled Local Selection

Objavljeno: 31.1.2020

Nazaj na novice

Blejski lokalni izbor - Bled Local Selection

Bled tudi letos nadaljuje z razvojem kolektivne blagovne znamke Bled Local Selection, kar je dokaz, da inovativnost, podjetnost in smisel za zgodbe še živijo v naših krajih. Na zaključni slovesnosti, ki je bila danes, so podelili certifikate 24 ponudnikom za 59  izdelkov in jedi.

Blejski lokalni izbor  - Bled Local Selection

Turizem Bled želi s kolektivno blagovno znamko Bled Local Selection oziroma Blejski lokalni izbor vzpostaviti mreženje in zagotavljanje odlične kakovosti pridelkov, izdelkov, storitev in butičnih doživetij v turistični ponudbi Bleda. Projekt so začeli konec leta 2018, konec leta 2019 pa so izvedli tudi prvo ocenjevanje rokodelskih izdelkov in ta teden še prvo ocenjevanje gostinske ponudbe.

Zgodbe so na Bledu iskali med ljudmi, ki imajo radi Bled, izdelke med tistimi, ki cenijo izkušnje in znanje preteklih rodov, hrano med tistimi, ki poznajo moč zemlje, na kateri so zrasli. 

Blejski lokalni izbor je vse tisto, kar že od nekdaj biva in raste na Bledu in v njegovi okolici, v ljudeh s tega konca, v zemlji, v vodi, v zraku. Preteklost se je v kolektivni blagovni znamki Blejski lokalni izbor srečala s prihodnostjo. 

Na zaključni slovesnosti, ki je bila danes, 31. januarja, so podelili certifikate 24 ponudnikom za 59  izdelkov in jedi.

Kot je povedal direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj, je Turizem Bled s projektom začel pred dvema letoma z Blejskim sirom, ki je prebil led na tem področju. Turizem Bled s tem projektom sledi sodobnim trendom v panogi, ki spodbujajo poudarjanje avtentičnosti in dediščine.

Predsednik strokovne komisije je bil prof. dr. Janez Bogataj, člani ostalih komisij pa dr. Tanja Lešnik Štuhec in Snežana Madič Lešnik (za rokodelske izdelke), dr. Tanja Lešnik Štuhec in Marlena Skvarča (za prehranske izdelke) ter dr. Tanja Lešnik Štuhec in Janez Bratož (za jedi in pijače, postrežene na gostinski način).

Komisija sodeluje s koordinatorji posameznih kolektivnih blagovnih znamk in tudi ponudniki ter jim pomaga pri razvoju z različnimi nasveti, tako da lahko svoje izdelke izboljšajo in na naslednjem ocenjevanju dosežejo postavljene kriterije. Pri vsakem izdelku pa je ključno, da nosi zgodbo in je oblikovan tako, da je takoj primeren za prodajo.

Na spletni strani www.bled.si je zaživela tudi nova podstran s predstavitvijo izdelkov. Več najdete na povezavi

Vir in foto: Turizem Bled

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji