Družite se s pravljičnimi junaki

Malo prismuknjeni, navihani in hkrati prisrčni – takšni so otroški festivali, ki razveseljujejo staro in mlado. Na festivalih se lahko družite s pravljičnimi junaki in razprete krila domišljije na ustvarjalnih delavnicah, uživate v različnih predstavah in se sladkate z raznimi dobrotami. Takšni festivali so odlična zabava za otroke in dober izgovor za odrasle, da vsaj za nekaj časa prebudijo otroka v sebi.

Razigrani kot Pika Nogavička

Le kdo ne pozna simpatične, navihane rdečelase deklice in njenih prijateljev! Pika Nogavička je ogrela srca skorajda vsakega mladega bralca tudi v Sloveniji. V Velenju pa jo lahko celo srečate. Vsako leto v septembru se oglasi na Pikinem festivalu, kjer skupaj z obiskovalci vseh generacij uživa v različnih predstavah, na katerih lahko spoznate še druge literarne junake, v glasbenih nastopih in na ustvarjalnih delavnicah.

Obišči stran

Foto: Miha Fras

Mini poletje v Ljubljani

Če se boste poleti s svojimi malimi nadobudneži  potepali po slovenski prestolnici Ljubljani, potem ne pozabite zaviti na prireditve v okviru mednarodnega festivala Mini poletje. Iskrice v otroških očeh bodo prižgale mednarodne lutkovne in glasbene predstave na Ljubljanskem gradu, po predstavah pa lahko vsi skupaj preizkusite svojo ustvarjalno žilico.

Obišči stran

Bo fejst v vseh letnih časih

Bohinjski otroški festival, B.O. Fejst razveseljuje otroke in odrasle ne glede na to, ali zunaj sneži ali pripeka sonce, ali vse zeleni in cveti ali pa se bohoti v toplih jesenskih odtenkih. Skozi igrive delavnice, predstave in raznolik program glede na letni čas vas bo popeljala simpatična Kravica Fejstka. Se ji boste pridružili?

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Če imate radi lutke, potem poleti ne smete zamuditi mednarodnega festivala v Mariboru. V vročih avgustovskih dneh vas bodo prijetno osvežile odlične domače in tuje lutkovne predstave za otroke, delavnice, razstave, inštalacije in drugi spremljevalni dogodki, tudi za »velike« otroke.

Obišči stran 

Gradovi kralja Matjaža

Ena najbolj znanih slovenskih legend pripoveduje, da pod goro Peco spi kralj Matjaž s svojo vojsko. Če bi se prebudil, bi si morda za svoje novo domovanje izbral kakšen tak grad, kakršne vsako leto januarja iz snega in ledu ustvarjajo v Črni na Koroškem. Tridnevna zimska pravljica poleg občudovanja vrednih sneženih umetnin ponuja tudi obilico zabavnih in »vau« trenutkov za vse generacije.

Obišči stran 

Zabaven potep po Sloveniji za vso družino

Slovenija ponuja vrsto možnosti, da si ustvarite popolne družinske počitnice – bodisi z malo raziskovalne žilice, aktivnostmi v naravi in spoznavanju z živalmi, bodisi z nepozabno vodno zabavo v slovenskih termah.

Družinske počitnice

Imenitna zabava za otroke – kjer se vse zgodi prvič.

Družinske počitnice

Več

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Zgodovinska mesta vabijo z zabavnimi družinskimi doživetji.

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Več

Vodna doživetja v termah - Aquafun

Termalni vodni parki = zabava! Doživite jo v termah.

Vodna doživetja v termah - Aquafun

Več

Notranji vodni parki v slovenskih termah

Obiščite notranje vodne parke v slovenskih termah, kjer vas čakajo zanimive dogodivščine za vso družino.

Notranji vodni parki v slovenskih termah

Več

Obiščite živalske vrtove, kmetije in ranče

Obiščite simpatične slovenske mini živalske vrtove in se družite z živalmi na kmetijah.

Obiščite živalske vrtove, kmetije in ranče

Več

Dodajte družinskim počitnicam kanček adrenalina!

Popestrite družinske počitnice z edinstvenimi pustolovskimi doživetji.

Dodajte družinskim počitnicam kanček adrenalina!

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji