14 slovenskih naravnih zdravilišč

Občutiti Slovenijo pomeni počutiti se dobro. V 14 slovenskih verificiranih naravnih zdraviliščih vam ponujajo celovit pogled na zdravje. Zato poleg vrhunskih medicinskih storitev razvijajo inovativne oblike preventivnih in alternativnih programov tako za zdravje kot za lepoto, samozavest, sproščenost in doživetja, ki napolnijo duha. Programi vključujejo dokazano učinkovite naravne dejavnike in posamezniku prilagojene aktivnosti. Slovenska naravna zdravilišča so združena v skupnost slovenskih naravnih zdravilišč.

---------------------------------------------------------------------------


Največ slovenskih naravnih zdravilišč je v vzhodni Sloveniji, dve pa sta ob morju. Spoznajte jih nekoliko bolje.

Prekmurska trojica


Na skrajnem severovzhodu Slovenije, v nižinskem svetu ob reki Muri, so razvita tri vrhunska naravna zdravilišča. Obiščete jih lahko v Radencih, Moravskih Toplicah in Lendavi.

Terme Radenci so najbolj znane po mineralni vodi Radenski, zdravilišče pa slovi po programih za učinkovito zdravljenje bolezni srca in ožilja. V Termah 3000 imajo edinstveno črno termalno vodo s specifičnimi zdravilnimi učinki in zdraviliški hotel najvišje kategorije. V Termah Lendava je največja posebnost edinstvena parafinska termomineralna voda, ki je osnova za balneoterapijo.


Štajerskih sedem

V okolici Pohorja, na območju Kozjanskega regijskega parka, v najstarejšem slovenskem mestu in v mestu, znanem po največji slovenski pivovarni, lahko obiščete kar sedem naravnih zdravilišč.

Na obronkih zelenega Pohorja je najstarejše slovensko naravno zdravilišče Terme Dobrna, ki so znamenite po marmornih kopelih v zdraviliškem domu. Terme Topolšica so idealno okolje za sprostitev v naravi in za zdravljenje dihal, Terme Zreče pa slovijo po topli akratotermalni vodi in edinstvenem naravnem zdravilu, pohorski šoti. Zdravilišče Rogaška je znano po zdravilni mineralni vodi Donat Mg. V Thermani Laško so del zdraviliškega kompleksa zgradili kar nad reko Savinjo. Terme Olimia ponujajo kopanje v vodi, bogati s silicijem. Termomineralna voda v Termah Ptuj je prijazna pomoč denimo pri revmatičnih obolenjih.


Dolenjska trojica


Ob reki Krki, najlepši reki jugovzhodnega območja, imenovanega Dolenjska, se lahko razvajate v treh zdraviliščih. Termalna riviera Term Čatež zagotavlja zabavo za vse generacije. Terme Dolenjske Toplice nudijo sodoben wellness center v slikoviti okolici. V Termah Šmarješke Toplice pa lahko uživate v lesenem bazenu, ki je zgrajen tik nad vrelcem termalne vode.

Obala


Na slovenski obali lahko občutite zdravilne učinke morskega blata in slanice v zdravilišču Talaso Strunjan, ki je znano kot talasoterapevtski center.

Odpri Zapri
14 slovenskih naravnih zdravilišč (15)

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti