Zelene turistične nastanitve

InfoEkološke turistične nastanitvene kmetijeGreen Globe certificirane nastanitveEU Marjetica
Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Pomena sobivanja z naravo se v Sloveniji zaveda čedalje več ponudnikov nastanitev. Njihova prizadevanja za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje se odražajo pri gradnji ali obnovi nastanitvenih objektov, ki so energetsko karseda učinkoviti, kjer ustrezno ravnajo s pitno vodo in odpadnimi vodami, ločujejo in reciklirajo odpadke, za pranje pa uporabljajo organske praške. V takih nastanitvah denimo tudi prirejajo razne ekološke delavnice in izobraževanja.
Pokaži več
Zelene turistične nastanitve, , Pomena sobivanja z naravo se v Sloveniji zaveda čedalje več ponudnikov nastanitev. Njihova prizadevanja za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje se odražajo pri gradnji ali obnovi nastanitvenih objektov, ki so energetsko karseda učinkoviti, kjer ustrezno ravnajo s pitno vodo in odpadnimi vodami, ločujejo in reciklirajo odpadke, za pranje pa uporabljajo organske praške. V takih nastanitvah denimo tudi prirejajo razne ekološke delavnice in izobraževanja. <div style="width: 100%; color: red" id="ReadMoreSeparator">---------------------------------------------------------------------------</div><br />Za svetla zgleda tovrstnega trajnostno naravnanega turizma v Sloveniji med hotelskimi nastanitvami veljajo <strong>Terme Snovik</strong> in <strong>Park hotel Bohinj</strong>. <br /><br /><h2>EU Marjetica </h2><br />Terme Snovik so prvo slovensko turistično podjetje z uradnim znakom Evropske unije za okolju prijazne turistične nastanitvene obrate. Znak EU Marjetica so pridobili zaradi prizadevanj za nižje onesnaževanje zraka, bolj varčno rabo energije in drugih naravnih virov ter manjšega onesnaževanja okolja in okolice (odpovedali so se uporabi pesticidov in gnojil). V ponudbi prehrane pa uporabljajo organsko pridelano hrano. Gosti v njihovih »eko termah« boste prejeli priročno knjižico Skrbimo za naše okolje, otroci pa še posebej prilagojene Snovičkove Eco cool novice. <br /><br /><h2>Green Globe</h2><br />Park hotel Bohinj je prvi ekološki hotel v Sloveniji, ki se ponaša s certifikatom Green Globe, ki je razširjen že v preko 80 državah po svetu. Certifikat temelji na mednarodno sprejetih kriterijih za trajnostno sonaravno delovanje in management v turizmu. Pridobijo ga lahko le hoteli, ki dokažejo prispevek pri ohranjanju okolja in vsaki dve leti potrjujejo svoja stališča ter skrbijo za svoje nepretrgano napredovanje na področju trajnostnega razvoja. <br /><br /><h2>Ekološke turistične kmetije </h2><br />O usmerjenosti k zelenemu, trajnostnemu turizmu se lahko prepričate tudi na slovenskem podeželju. Lep primer sobivanja človeka in narave so slovenske ekološke turistične kmetije. Ponujajo zdravo bivalno okolje in ekološko pridelano hrano, za katero imajo certifikat pooblaščene kontrolne organizacije. Ta hrana je zdrava, kakovostna in polnovrednega okusa. V Sloveniji je na desetine takih kmetij. <br />, Ste eden izmed čedalje bolj številnih, ki jim ni vseeno, kakšen vpliv na okolje bo imelo preživljanje vašega oddiha? Nastanite se v slovenskih ekoloških hotelih in na ekoloških turističnih kmetijah s certifikati.


Rezervacije
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti