Ocenite ponudbo:

Zdravilišče Rogaška

Izvajalec:
Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo d.o.o.
Naslov:
Zdraviliški trg 6 3250 Rogaška Slatina
Telefon:
03 811 70 15
Faks:
03 811 70 11
e-mail:

Svetovno znan vir dobrega magnezija

Mineralna voda Donat Mg ima v samo enem litru več kot 1000 mg magnezija, kar jo uvršča v svetovni vrh tovrstnih voda. Čudežno moč rogaške mineralne vode so alkimisti analizirali že leta 1572, še danes pa je predmet zanimanja, saj vsebuje tudi vrsto drugih snovi, s katerimi telo deluje bolje.

Priljubljen cilj odličnežev
Legende pravijo, da naj bi iz rogaških vrelcev po ukazu Apolona, boga sonca in zdravilstva, pil krilati konj Pegaz. Tako so opevani v poetičnih mitologijah iz 17. stoletja. Pravi razcvet je zdravilišče doživelo dve stoletji pozneje: v drugi polovici 19. stoletja, ko je Rogaška doživljala svoje zlate čase pod vodstvom grofa Ferdinanda Attemsa, so se tu vrstili obiski vladarskih družin in visokega plemstva. Izbrano občinstvo so razvajali vrhunski umetniki, poleg drugih tudi Franz Liszt.

Lep kraj za lepa doživetja
Stavbe s sijajem habsburških tradicij, sodobna termalna riviera in bazenski kompleks s termomineralno vodo, centri s programi za dobro počutje in lepoto, vrhunski zdravstveni center so
najpomembnejši, a ne edini razlog za obisk Rogaške. Kraj z bogato zdraviliško zgodovino ponuja obilo športnih aktivnosti ter različnih možnosti zabave, očara pa tudi s steklarskimi tradicijami kraja in privlačno naravo kozjanskih gričev.

Rogaška Slatina 1 (360°)
Rogaška Slatina 2 (360°)
 Prava izbira za vas, ki stavite na svetovno priznano odličnost
- donat mg
- sijajne tradicije
- odličen zdravstveni center
Uživajte v svetovno priznani mineralni vodi z izjemno vsebnostjo magnezija. Prepričajte se o  resničnosti skoraj 500 let starih alkimističnih prepričanj o njeni posebni moči. Zanesite se na znanje strokovnjakov in več kot 100 različnih balneo in fizioterapevtskih storitev.

 
Naravni viri, indikacije in storitve :

Zdraviliško zdravljenje

Zdravilni dejavniki

Naravna zdravilna mineralna voda Donat Mg: zelo velika koncentracija magnezija in drugih rudninskih snovi daje tej vodi takšno zdravilno moč, da jo medicina že stoletja uporablja za lajšanje številnih zdravstvenih težav. Donat Mg pomaga pri:
- zdravljenju bolezni prebavil, jeter, žolčnika, trebušne slinavke, živčevja, srca in ožilja;
- ugodno deluje na koncentracijo sladkorja, holesterola in povišan krvni tlak;
- nepogrešljiv je pri odpravljanju zaprtja, debelosti, zgage in pretiranega izločanja želodčne kisline;
- zadovolji potrebe po magneziju, ki se povečajo v stresnih razmerah, ob umskih in telesnih naporih, ob uživanju alkohola in enostranskih dietah.

Kopanje v slatinski termomineralni vodi je še zlasti priporočljivo pri
- težavah z gibali, hrbtenico in pri revmatičnih obolenjih;
- bolečih in utrujenih mišicah, vezeh in sklepih;
- slabi prekrvitvi.

Wellness


Medical center Rogaška
Zdravstvo & medical wellness
Medicinska strokovnost in individualno načrtovani programi, izjemna ponudba zdravstvenih in wellness storitev (več kot 100 različnih balneo in fizioterapevtskih storitev), pitne kure z zdravilno mineralno vodo Donat Mg, mineralne kopeli, obloge iz fanga in zdravilna zelišča, klasične in specialne masaže, programi pomlajevanja, specialistični pregledi in diagnostika: gastroenterološka, kardiološka, ultrazvočna, rentgenska, urološka, internistična, fiziatrična, dermatološka dejavnost; center za nadaljevalno zdravljenje in rehabilitacijo gastroenteroloških in presnovnih obolenj, preventivni menedžerski gastro- in kardiopregledi.
 

Indikacije
revmatične bolezni, bolezni prebavil, ustne in zobne bolezni, bolezni oči, bolezni srca in ožilja, bolezni presnove, poškodbe lokomotornih organov, kožne bolezni, bolezni ledvic in sečil 

Rekreacija in razvedrilo :
- dnevne skupinske vadbe v hotelu: joga, pilates, gimnastika, aerobika v vodi
- vrhunsko opremljen fitnes center
- urejena igrišča za različne športe: nogomet, košarka, tenis, squash, golf (Olimje – 15 km, Slovenske Konjice 30 km)
- rekreacija v naravi: urejene gozdne poti, pohodništvo, nordijska hoja, kolesarjenje
- bogat program kulturnih prireditev, PROMENADNI KONCERTI z orkestrom Musica camerata v osrčju zdraviliškega parka, dvakrat na dan poleti
- igralnica
- plesni večeri v Restavraciji Kaiser in Kavarni Imperial
 

Možnost plačila
kreditne kartice 


Nastanitev

- Hotel Slatina Medical***
Zdraviliški hotel ob zdraviliški promenadi, z zdravstvenim centrom, nadzorovano dietno prehrano, 24-urno nego, specializiran za izvajanje zdravstvenih programov.
- Hotel Aleksander *****
- Grand hotel Donat **** superior
- Grand Hotel Sava **** in Zagreb ****
- Grand hotel Rogaška ****
- Hotel Slovenija ****

Dodatna ponudba
- programi pomlajevanja – laserske storitve : odstranjevanje dlačic in žilnih nepravilnosti, odpravljanje celulita in maščobnih oblog
- odpravljanje prezgodnjih znakov staranja kože: kemični piling, botulinum toksin, hialuronska kislina, mezoterapija, dermoskopija
- kongresni center Rogaška
 


GPS Northing (N) : 46,2363 
GPS Easting (E) : 15,6387 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

Skrbnik : STO** |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti