Zasebne sobe, apartmaji in gostišča

Info ApartmaZasebna sobaGostiščePenzionPrenočiščePočitniška hiša
Vaše raziskovanje Slovenije lahko dopolnjujejo številni prijetni trenutki gostoljubja. Za približek vašemu domu, ko ste od doma, lahko po vsej Sloveniji poskrbijo prijazni ponudniki zasebnih sob, apartmajev in počitniških hiš. Tudi v gostiščih in penzionih vas sprejmejo kot bi sprejeli svoje prijatelje in sorodnike. Nastanitev v zasebnih sobah in gostiščih je dobra priložnost za seznanitev z lokalnimi običaji, znamenitostmi in kulinarik.

V Sloveniji je široka izbira ponudnikov zasebnih sob in apartmajev. Po večini spadajo v kategorijo dveh ali treh zvezdic in omogočajo nastanitev po razmeroma ugodnih cenah. Cene za posameznika se gibljejo med okoli 15 in 50 evrov na noč. Ponekod so krajevne oblasti predvidele plačilo dodatka za zgolj enkratno prenočitev. Ne glede na to, so zasebne sobe praviloma cenejše kot nastanitev v hotelih, apartmaji pa so cenovno zlasti primerni za družine ali pa skupine najmanj štirih ljudi.

Oddajanje zasebnih sob je v Sloveniji urejena dejavnost, s pomočjo katere se financira občina, saj je v ceno sobe vključena turistična taksa, ki jo določi vsaka občina sama. Tudi zato vam zasebni ponudniki za nastanitev izdajo račun.

Prijazen sprejem...

ZajtrkZasebne sobe so pogosto vključene v del hiše, kjer prebiva tudi ponudnik, ponekod pa imajo ločene vhode ali so povsem samostojne. V številnih zasebnih sobah ponujajo tudi zajtrk.

Predvsem v turističnih naseljih lahko najamete počitniško hišo. V teh naseljih so na voljo tudi apartmaji ali bungalovi. Turistična naselja so lahko povezana z večjimi hoteli ali zdravilišči in tistim, ki so nastanjeni v turističnih naseljih, omogočajo uporabo enakih storitev kot hotelskim oziroma zdraviliškim gostom.


.. z okusno pogostitvijo


Za nastanitve, kjer se lahko okrepčate z dobro, pogosto domačo hrano, veljajo  gostišča. Mnoga so v lasti družin. Dobro hrano ponujajo tudi nekateri penzioni. Večina slovenskih penzionov in gostišč je uvrščenih v kategorijo dveh in treh zvezdic. Vsa imajo na voljo parkirišče za avtomobil.

Nova kategorizacija nastanitev


V Sloveniji so v letu 2009 vsi ponudniki nastanitev morali opraviti novo kategorizacijo, da bi tudi na ta način zagotovili čim boljšo mednarodno primerljivost in hkrati dvignili nivo ponudbe. Vse zasebne sobe, gostišča in penzione do treh zvezdic so ponudniki ocenjevali sami, nastanitve s štirimi zvezdicami pa so ocenili pooblaščeni ocenjevalci.

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti