Ocenite ponudbo:

Muzejski vlak

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Izvajalec : ABC rent a car d.o.o. - ABC Turizem

Naslov: Celovška cesta 268 1000 Ljubljana
Telefon: 059 070 512
e-mail:
www.abc-tourism.si
Odhodi v letu 2015:

Maj:    9., 24.
Junij:    6., 13.*, 20.   (*Praznik češenj)
Julij:   11.
Avgust:   22.
September:  5., 19.
Oktober:  10., 24.
November:        7.
Vožnja z muzejskim vlakom in izlet v Goriška Brda (s programom)

Ob 8:53 bo muzejski vlak odpeljal z Jesenic, mimo Bleda in Bohinja proti postaji Kanal, kjer izstopimo.  Vlak nadaljuje vožnjo do končne postaje Nova Gorica.
Za ljubitelje vožnje z vlakom, bo ta dve uri dolga vožnja po Bohinjski progi, prav gotovo nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 m… Vsekakor pripravimo fotoaparate in kamere. Na vlaku vas bodo spremljali vodniki in animatorji, ki bodo poskrbeli za dobro vzdušje in nam postregli z informacijami o vlaku in progi, po kateri se bomo peljali. V sestavi vlaka je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali.
Na železniški postaji v Kanalu nas bodo čakali avtobusi. V spremstvu vodnikov se bomo  peljali ob Soči mimo Anhovega in Plav, v skrajno zahodno slovensko deželo GORIŠKA BRDA, med slikovite vasice, vinograde in sadovnjake.
Na poti do Dobrovega se bomo ustavili ob 23m visokem razglednem stolpu v Gonjačah, na katerega se bomo lahko povzpeli in Brda se nam bodo razprostrla kot na dlani. Z malo sreče, bomo lahko uživali v prelepem razgledu na Furlanijo, Julijske Alpe in Dolomite, Vipavsko dolino in Kras.
Iz Gonjač se bomo peljali mimo srednjeveške vasice Šmartno, v središče Goriških Brd, Dobrovo. V eni od lokalnih restavracij bomo imeli kosilo. Po kosilu si bomo ogledali še največjo vinsko klet v Brdih, kjer si bomo za popotnico lahko kupili tudi kakšno izmed vrhunskih briških vin. Iz Goriških Brd se bomo z avtobusi odpeljali proti Novi Gorici, kjer nas bo pričakala naša parna lepotica, ki nas bo odpeljala nazaj proti Gorenjski.

Vožnja z Muzejskim vlakom  (brez programa)

Vožnja z Muzejskim vlakom brez programa je zanimiva predvsem za tiste, ki si želijo organizirati dan po svoje. Izstopimo lahko na vseh navedenih postajah. Nekaj predlogov za izlet lahko najdete tudi na naši spletni strani: www.abc-tourism.si.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=1zAC098wdTg
 

Ogledi
vodeni 

Cenik je objavljen na spletni strani: www.abc-tourism.si 

Možnost plačila
American Express, Diners, bančne kartice, Maestro, Visa, Eurocard/Mastercard, Activa, Karanta, kreditne kartice 

Skupine
Za skupine (45 oseb in več) po želji organiziramo posebne programe v okviru rednih voženj ali vožnje izven razpisanih datumov.  Morda bi vašo skupino zanimala:
- Vožnja z vlakom do Mosta na Soči in z avtobusom naprej do Kobarida (ogled Kobariškega Muzeja), vožnja z ladjico po akumulacijskem jezeru pri Mostu na Soči ali ogledom Tolminskih korit.
- Vožnja z vlakom do Mosta na Soči v povezavi z raftingom na Soči, piknikom, kolesarjenjem ali planinarjenjem po lokalnih vrhovih.
- Vožnja z vlakom do Nove Gorice, izlet v Gorico in obisk okoliških znamenitosti npr. Sv.Gore, Kostanjevice z grobnico Burbonov, kostnice na Oslavju.

Posebni dogodki
Muzejski vlak ni samo vlak za prevoz potnikov, ampak tudi prostor, kjer je možno organizirati različne posebne dogodke: od porok, do poslovnih srečanj in predstavitev.

Vozni red
08:53  Jesenice  19:37
09:07  Bled – Jezero  18:58
09:44  Boh. Bistrica   18:34
10:21  Most na Soči  17:25
11:13  Kanal    /
11:57  Nova Gorica  16:46

Splošni pogoji
- Rezervacije sprejema turistična agencija ABC rent a car d.o.o. in pooblaščeni prodajalci po Sloveniji. Ob rezervaciji potrebujemo podatke o potniku (ime in priimek, letnico rojstva, naslov in telefonsko številko). Rezervacija je dokončno potrjena ob plačilu storitve, oziroma ob nakupu vozovnice. Splošni pogoji poslovanja agencije ABC rent a car d.o.o. so dostopni na spletni strani www.abc-tourism.si
- Udeležbo na izletu lahko individualni gostje, brez stroškov odpovedi, prekličejo do 7 dni pred odhodom vlaka. Če potnik odpove rezervacijo v manj kot 7 dneh pred odhodom, si ABC rent a car d.o.o. pridržuje pravico do zadržanja stroškov odpovedi v višini 50% od vplačanega zneska. Če potnik odpove rezervacijo na dan odhoda, si ABC rent a car d.o.o. pridržuje pravico, da zadrži celoten znesek.
- V primeru razglašene požarne nevarnosti ali okvare lokomotive (višja sila), bo parno lokomotivo nadomestila dieselska, oziroma bomo del poti opravili z drugimi prevoznimi sredstvi. V primeru okvare vagona, se ta nadomesti z vagonom, ki bo v danem trenutku na razpolago. Zaradi zasedenosti proge (križanja vlakov), lahko pride do odstopanja od predvidenega voznega reda.  
Vozovnico je potrebno obvezno predhodno rezervirati. Kolesarji lahko svoje kolo prepeljete brez doplačila, vendar je potrebna predhodna rezervacija mest za kolesa.

Darilni bon Odlično in nepozabno darilo za vaše prijatelje.
Cenik
Vožnja z muzejskim vlakom in izlet v Goriška Brda (s programom)
Odrasli – 75 EUR 
6-12 let – 39 EUR
0-6 let – brezplačno*
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, lokalne avtobusne prevoze, ogled vinske kleti, kosilo, animacijski program, vodenje ter organizacijo izleta.
Vožnja z muzejskim vlakom in prevoz v Goriška Brda na praznik češenj, 7.6.2014
Odrasli – 55 EUR
6-12 let – 32 EUR
0-6 let – brezplačno*
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, lokalni avtobusni prevoz v Goriška Brda, spremstvo lokalnega vodnika na avtobusu ter organizacijo izleta.
Vožnja z muzejskim vlakom  (brez programa)
Odrasli – 41 EUR 
6-12 let – 25 EUR
0-6 let – brezplačno*
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom z Jesenic do Nove Gorice in nazaj, ter organizacijo izleta.


 


 


GPS Northing (N) : 46,2721 
GPS Easting (E) : 13,9531 
Fotografije
Skrbnik : Turizem Bohinj | 04 574 75 90 | | last modified: 05.03.2015
na zemljevid
GPS N: 46,2721
E: 13,9531
Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Bohinj

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti