Ocenite ponudbo:

Muzejski vlak

Izvajalec:
ABC rent a car in turizem d.o.o.
Naslov:
Celovška cesta 268 1000 Ljubljana
Telefon:
059 070 512
e-mail:

Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi
Termini:
07.,21. maj | 4.,11.,18.,25. junij | 9. julij | 20. avgust | 10.,17.,24. september | 15. oktober | 5. november
Ob 8.50 odhod muzejske kompozicije z Jesenic mimo Bleda (prihod ob 09.00) in Bohinjske Bistrice (prihod ob 09.45) proti postaji Most na Soči (izstop potnikov, prijavljenih na izlet v Kobarid in na Most na Soči) in Kanal (izstop potnikov, prijavljenih na izlet v Goriška Brda in Sabotin). Nadaljevanje vožnje vlaka s potniki, prijavljenimi na »vožnjo brez programa«, do Nove Gorice (prihod vlaka ob 12.00).Vožnja po Bohinjski progi je prav gotovo posebno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske, grape in predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6.327 m, so nepozabni. Na vlaku je za potnike dobro poskrbljeno. Za vzdušje skrbijo vodniki in animatorji. V sestavi vlaka pa je tudi bife vagon, kjer se lahko okrepčamo.
Izstopimo lahko na vseh navedenih postajah in si organiziramo dan po svojih željah. Tiste, ki bi zanimivosti ob progi raje raziskali v spremstvu vodnikov, pa vabimo, da se nam pridružite na enem od organiziranih izletov.
Ob 16.45 se muzejski vlak iz Nove Gorice po isti progi vrača proti Jesenicam, kamor prispe ob 19.40.
Cenik
0-6 let – brezplačno*
6-12 let – 25 EUR
Odrasli – 41 EUR 
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom z Jesenic do Nove Gorice in nazaj, animacijski program, lokalne avtobusne prevoze, ogled Parka miru in kostnice, kosilo, vodenje ter organizacijo izleta in DDV.

Izlet v Goriška Brda
Termini:
07.,21. maj | 4.,11.,18.,25. junij | 9. julij | 20. avgust | 10.,17.,24. september | 15. oktober | 5. november
Prihod muzejskega vlaka na železniško postajo Kanal ob 11.15. Avtobusni izlet po slikovitih Goriških Brdih, vzpon na razgledni stolp v Gonjačah, ki se ponaša z razgledi na Furlanijo, Julijske Alpe, Dolomite, Vipavsko dolino in Kras. Ogled vinske kleti Dobrovo, največje in najbolj založene kleti v Brdih, kosilo v eni od lokalnih restavracij. Brda navdušujejo in nas s svojimi pridelki razvajajo v vseh letnih časih: češnje, breskve, kakiji, kostanj, grozdje, oljčno olje, vino ...  Odhod vlaka iz Nove Gorice ob 16.45, prihod na Jesenice ob 19.40.
Cenik
0-6 let – brezplačno*
6-12 let – 39 EUR
Odrasli – 75 EUR 
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, animacijski program, lokalne avtobusne prevoze, ogled vinske kleti, kosilo, vodenje, organizacijo izleta in DDV.

Obisk muzeja prve svetovne vojne v Kobaridu
Termini:
4. junij | 10. september
Ob 100 obletnici bojev na soški fronti
Prihod muzejskega vlaka na železniško postajo Most na Soči ob 11.15. Vožnja do Kobarida. Ogled tega majhnega in prijaznega mesteca ob reki Soči pod mogočnim Krnom (2244 m).
Obisk enega najznamenitejših slovenskih muzejev, muzeja 1. svetovne vojne v Kobaridu, ki prikazuje življenje na soški fronti, gorsko bojevanje v Julijskih Alpah in 12. soško bitko. Vožnja do bližnje kostnice, spomenika italijanskim vojakom, padlim v prvi svetovni vojni. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in ogled Napoleonovega mostu pri Kobaridu. Odhod vlaka z Mosta na Soči ob 17.25, prihod na Jesenice ob 19.45.
Cenik
0-6 let – brezplačno*
6-12 let – 39 EUR
Odrasli – 75 EUR 
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, animacijski program, lokalne avtobusne prevoze, ogled muzeja in kostnice, kosilo, vodenje ter organizacijo izleta in DDV.

Po češnje v Goriška Brda
Termini:
11. junij
Prihod muzejskega vlaka na železniško postajo Kanal ob 11.15. Vožnja z avtobusom mimo Anhovega in Plav do Dobrovega v Goriških Brdih, kamor prispemo okoli 12.00.
Praznik češenj je največja in  najbolj odmevna kulturno – turistična prireditev,  ki v Brda vsako leto privabi preko 30.000 obiskovalcev. Organizatorji poskrbijo, da v teh dneh preko različnih kulturnih in glasbenih prireditev,  predstavijo domače šege in navade. Glavni razlog za obisk Brd v tem času pa so seveda briške češnje. V Dobrovem bo dovolj časa za sprehod med stojnicami, ki so bogato založene  tako s češnjami kot z drugimi izdelki, ki jih pripravljajo spretne in iznajdljive brike. Ob 15.30 odhod avtobusa proti Novi Gorici. Povratek z muzejskim vlakom na Gorenjsko.
Cenik
0-6 let – brezplačno*
6-12 let – 32 EUR
Odrasli – 55 EUR 
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, animacijski program, avtobusni prevoz v Goriška Brda, spremljevalca na avtobusu, organizacijo izleta in DDV.

Obisk parka Miru na Sabotinu
Termini:
21. maj | 24. september
Ob 100 obletnici bojev na soški fronti
Prihod muzejskega vlaka na železniško postajo Kanal ob 11.15. Voden avtobusni izlet na razgledni Sabotin, na pobočjih katerega so bili v boje na soški fronti vključeni pripadniki 22 narodov. Ogled kavern in muzeja v Parku miru. Po ogledu kosilo in vožnja do kostnice na Oslavju v Italiji, od koder se odpira čudovit razgled na dolino in na Sabotin. Na poti do Nove Gorice še avtobusni ogled Gorice in njenih znamenitosti.  Odhod vlaka iz Nove Gorice ob 16.45, prihod na Jesenice ob 19.40.
Cenik
0-6 let – brezplačno*
6-12 let – 39 EUR
Odrasli – 75 EUR 
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, animacijski program, lokalne avtobusne prevoze, ogled Parka miru in kostnice, kosilo, vodenje ter organizacijo izleta in DDV.


 

Ogledi
vodeni 

Cenik je objavljen na spletni strani: www.abc-tourism.si 

Možnost plačila
American Express, Diners, bančne kartice, Maestro, Visa, Eurocard/Mastercard, Activa, Karanta, kreditne kartice 

Skupine
Za skupine (45 oseb in več) po želji organiziramo posebne programe v okviru rednih voženj ali vožnje izven razpisanih datumov.  Morda bi vašo skupino zanimala:
- Vožnja z vlakom do Mosta na Soči in z avtobusom naprej do Kobarida (ogled Kobariškega Muzeja), vožnja z ladjico po akumulacijskem jezeru pri Mostu na Soči ali ogledom Tolminskih korit.
- Vožnja z vlakom do Mosta na Soči v povezavi z raftingom na Soči, piknikom, kolesarjenjem ali planinarjenjem po lokalnih vrhovih.
- Vožnja z vlakom do Nove Gorice, izlet v Gorico in obisk okoliških znamenitosti npr. Sv.Gore, Kostanjevice z grobnico Burbonov, kostnice na Oslavju.
 
Posebni dogodki
Muzejski vlak ni samo vlak za prevoz potnikov, ampak tudi prostor, kjer je možno organizirati različne posebne dogodke: od porok, do poslovnih srečanj in predstavitev.
 
Vozni red
08:53  Jesenice  19:37
09:07  Bled – Jezero  18:58
09:44  Boh. Bistrica   18:34
10:21  Most na Soči  17:25
11:13  Kanal  17:09
11:57  Nova Gorica  16:46
 
Splošni pogoji
- Rezervacije sprejema turistična agencija ABC rent a car in turizem d.o.o. in pooblaščeni prodajalci po Sloveniji. Ob rezervaciji potrebujemo podatke o potniku (ime in priimek, letnico rojstva, naslov in telefonsko številko). Rezervacija je dokončno potrjena ob plačilu storitve, oziroma ob nakupu vozovnice. Splošni pogoji poslovanja ABC rent a car in turizem d.o.o. so dostopni na spletni strani www.abc-tourism.si
- Udeležbo na izletu lahko individualni gostje, brez stroškov odpovedi, prekličejo do 7 dni pred odhodom vlaka. Če potnik odpove rezervacijo v manj kot 7 dneh pred odhodom, si ABC rent a car in turizem d.o.o. pridržuje pravico do zadržanja stroškov odpovedi v višini 50% od vplačanega zneska. Če potnik odpove rezervacijo na dan odhoda, si ABC rent a car in turizem d.o.o. pridržuje pravico, da zadrži celoten znesek.
- V primeru razglašene požarne nevarnosti ali okvare lokomotive (višja sila), bo parno lokomotivo nadomestila dieselska, oziroma bomo del poti opravili z drugimi prevoznimi sredstvi. V primeru okvare vagona, se ta nadomesti z vagonom, ki bo v danem trenutku na razpolago. Zaradi zasedenosti proge (križanja vlakov), lahko pride do odstopanja od predvidenega voznega reda.  
Vozovnico je potrebno obvezno predhodno rezervirati. Kolesarji lahko svoje kolo prepeljete brez doplačila, vendar je potrebna predhodna rezervacija mest za kolesa.

Darilni bon Odlično in nepozabno darilo za vaše prijatelje.


Cenik
Vožnja z muzejskim vlakom in izlet v Goriška Brda (s programom)
Odrasli – 75 EUR 
6-12 let – 39 EUR
0-6 let – brezplačno*
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, lokalne avtobusne prevoze, ogled vinske kleti, kosilo, animacijski program, vodenje ter organizacijo izleta.
Vožnja z muzejskim vlakom in prevoz v Goriška Brda na praznik češenj, 11.06.2016
Odrasli – 55 EUR
6-12 let – 32 EUR
0-6 let – brezplačno*
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, lokalni avtobusni prevoz v Goriška Brda, spremstvo lokalnega vodnika na avtobusu ter organizacijo izleta.
Vožnja z muzejskim vlakom  (brez programa)
Odrasli – 41 EUR 
6-12 let – 25 EUR
0-6 let – brezplačno*
* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe.
Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom z Jesenic do Nove Gorice in nazaj, ter organizacijo izleta.

 


GPS Northing (N) : 46,2742 
GPS Easting (E) : 13,9588 
Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Bohinj
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

Skrbnik : Turizem Bohinj | 04 574 75 90 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti