Zabaviščni turizem

Strategija razvoja iger na srečo v Sloveniji

Vlada Republike Slovenije je 28. 2. 2011 sprejela Strategijo razvoja iger na srečo v Sloveniji.

Strategija razvoja iger na srečo podaja pregled in analizo stanja na področju prirejanja iger na srečo v Sloveniji v obdobju zadnjih 8 oziroma 10 let ter pregled evropskega trga iger na srečo in konkurence.

V nadaljevanju strategija opredeljuje poslanstvo, vizijo in strateške cilje razvoja iger na srečo v Sloveniji. Določa tudi prioritetna področja pri igrah na srečo ter splošne cilje razvoja, ki veljajo za celotno področje iger na srečo in posebne cilje za posamezna prioritetna področja.

V Strategiji razvoja iger na srečo so podane strateške opredelitve do posameznih sistemskih vprašanj urejanja iger na srečo, kot so: vrste iger na srečo, lastniška struktura koncesionarjev, dajatve od iger na srečo, delitev dajatev od iger na srečo, nadzor, politika dodeljevanja koncesij ter družbeno odgovorno prirejanje iger na srečo.

Strategija opredeljuje tudi okvir delovanja države in daje osnovne usmeritve za njeno ravnanje na področju iger na srečo.


Zaradi hitro spreminjajočih razmer na trgu bo vlada ob pripravi novega zakona, ki ureja igre na srečo, po potrebi strategijo prilagodila.

Celotno Strategijo razvoja iger na srečo v Sloveniji najdete TUKAJ.

X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti