Ocenite ponudbo:

Čolnarjenje po reki Krki

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Krka je najbolj značilna dolenjska reka in edina slovenska reka, ki v strugi ustvarja lehnjak. Dolina Krke je svojevrsten simbol Dolenjske. Poudarja ga izginjajoča dediščina nekdanjih mlinov in žag, ohranjeni leseni mostovi, številni gradovi ter naselja ob bregovih. Reka je še dokaj čista, zato daje zatočišče številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Posebej pomembni so kraški izviri z endemičnimi podzemnimi živalmi, sicer pa je Krka ena z ribami najbogatejših slovenskih rek.
Čolnarjenje po dolenjski lepotici je vedno znova posebno doživetje. Priporočamo vam, da obiščete enega izmed ponudnikov organiziranega čolnarjenja. Predlagamo rafting ali kajakaštvo po zgornjem toku reke od vasi Lese do Šmihela, ki je zaradi številnih jezov najprivlačnejši odsek, ali pa sproščeno čolnarjenje s kanujem po bolj mirnem spodnjem delu reke.
Krka je eden izmed nepogrešljivih naravnih elementov, ki dajejo podobo Novemu mestu. Njen okljuk pri Novem mestu je dajal zatočišče prvim prebivalcem že v pradavnini, danes pa ostaja prepoznaven simbol Novega mesta.
 


TIC Novo mesto 
Glavni trg 6 
8000 
Novo mesto 
Telefon : 07 393 92 63 
Faks : 07 393 92 56 
E-pošta :  
Spletna stran : www.novomesto.si 
GPS Northing (N) : 45,8039 
GPS Easting (E) : 15,1702 

Na lepše 

Skrbnik : Zavod za turizem Novo mesto | 07 393 92 63 | | last modified: 10.06.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti