Vnos predmetov in gotovine

Znotraj držav Evropske Unije velja prost pretok blaga, kar pomeni, da lahko v Slovenijo s seboj prinesete vsakršne predmete za osebno uporabo. Izjeme so tobačni izdelki in alkoholne pijače, pri katerih veljajo omejitve. Te so še strožje za državljane, ki živite izven držav Evropske unije. Za vas velja tudi omejitev pri vnosu gotovine.


Omejitve za tobačne izdelke ter alkoholne pijače


Tobak- Za državljane EU

V Slovenijo lahko s seboj prinesete največ 800 cigaret ali 200 cigar ali 1 kilogram tobaka za kajenje. S seboj lahko imate največ 10 litrov žgane pijače oziroma pijače, ki ima preko 22 odstotkov alkohola ali 20 litrov alkoholne pijače z do 22 odstotki alkohola.

- Za druge državljane

Vsi, ki ste starejši od 17 let, lahko v Slovenijo s seboj prinesete največ 200 cigaret ali 50 cigar ali 250 gramov tobaka za kajenje. S seboj lahko imate največ 1 liter žgane pijače oziroma pijače, ki ima preko 22 odstotkov alkohola ali 2 litra alkoholne pijače z do 22 odstotki alkohola.


Omejitve za gotovino


V kolikor ste državljan države članice Evropske unije za vnos gotovine v Slovenijo ni omejitev, če pa ste državljan druge države, lahko s seboj prinesete največ 10.000 evrov gotovine. Večji znesek morate prijaviti pri carinikih.


Potovanje z orožjem


- Za državljane EU

V kolikor v Slovenijo prihajate kot lovec in želite uporabljati svoje orožje, morate za to imeti le evropsko dovoljenje in orožni list. Morate pa imeti ustrezne dokumente, ki potrjujejo, da v Slovenijo prihajate na lov.
 
- Za druge državljane

Če želite v Slovenijo vstopiti s svojim strelnim orožjem, ga morate prijaviti carini, predložiti ustrezni orožni list ter dokumente, ki pričajo o tem, za kaj nameravate v Sloveniji uporabljati orožje.
Podrobnejše informacije

Podrobnejše informacije, ki jih potrebujete v zvezi z vnosom predmetov v Slovenijo, lahko dobite na spletnih straneh slovenske Carinske uprave, ki so na voljo v angleškem jeziku.

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti