Vizumi

Če za vstop v Slovenijo potrebujete vizum, lahko ga lahko dobite v slovenskih predstavništvih v vaših državah. Če v vaši državi slovenskega predstavništva ni, se obrnite na predstavništvo katere koli države članice schengenskega območja.

euVse države schengenskega območja izdajajo schengenske vizume pod enakimi pogoji, pri čemer upoštevajo tudi interese drugih držav članic. Vizum, ki ga izda ena schengenska država članica, je veljaven tudi za druge države članice. To z drugimi besedami pomeni, da lahko obiščete več držav, ki so v schengenskem območju.


Podrobnejše informacije


Ker se podatki o tem, ali potrebujete vizum za vstop v Slovenijo lahko spremenijo, je najbolje, da se o tem pred odhodom pozanimate pri zunanjem ministrstvu vaše države, lahko pa preverite informacije tudi na slovenskem ministrstvu za zunanje zadeve, ki nudi informacije v angleškem jeziku. Bodite pozorni tudi na to, da mora biti ob odobritvi vizuma vaš potni list veljaven še najmanj šest mesecev.

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti