Ocenite ponudbo:

Ptujska klet

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Vinarski trg 1 2250 Ptuj
Telefon: 02 787 98 10
Faks: 02 787 98 13
e-mail:
http://www.pullus.si
PTUJSKA KLET pogled skozi zgodovino. Zgodovino vinogradništva in vinarstva so na Ptuju in v njegovi okolici skozi stoletja oblikovale različne ustanove in tudi posamezniki. Kadar govorimo o začetkih ptujske vinske kleti, se orientiramo na ustanovitev Minoritskega samostana 1239. leta. Minoriti so skupaj z dominikanci postali fevdalni gospodje obširnih posesti predvsem v Halozah, poleg tega pa tudi graditelji prvih večjih kleti. Prav najstarejša, še danes ohranjena vinska klet na Ptuju, se nahaja v Minoritskem samostanu. V stoletjih, ki so sledila, so se cerkvi poleg ptujskega plemstva v vinski trgovini pridružili še številni meščani. 
Dodatni opis : Ptujski kleti so se izpolnile stoletne sanje. Naša vina so postala blagovna znamka, ki je svoje okuse postavila v objeme pričakovanj sodobnih potrošnikov na vseh kontinentih. Izjemen potencial fantastičnih vinogradniških leg Haloz in Slovenskih goric smo ujeli v steklenice s preprostim spoznanjem in sporočilom: Pullus, vino z okusom. K potrošnikovim željam usmerjen, donegovan pa tako, da v sebi ohranja vse sortne in druge lastnosti narave, je Pullus najbolj zdravo vino na trgu. Za sožitje svojih vsebin in v recepte združena priporočila lahko garantiramo. Zagotovili smo mu popotnico, kot jo dajejo odgovorni starši svojim otrokom. Odlično poreklo, bogato in z vinsko zgodovino oplemeniteno tradicijo ptujskega vinarstva ter izpopolnitev pričakovanj potrošnikov, pa naj gre za sveža, mlada Pullus vina, za zorjeni Pullus, njegovo izvedbo v odličnih peninah, vse do Pullusa s posebnimi trgatvami ali pa odslej tudi arhivski Pullus. 
GPS Northing (N) : 46,4201 
GPS Easting (E) : 15,8738 
Skrbnik : TIC Ptuj | 02 779 60 11 | | last modified: 09.01.2012
na zemljevid
GPS N: 46,4201
E: 15,8738
Regija: Podravska
Kraj: Ptuj

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto

Noči
Sobe
Os./sobo
Prikaži v Google Zemljevidih
Napredno iskanje
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti