Ocenite ponudbo:

Ptujska klet

Naslov:
Vinarski trg 1 2250 Ptuj
Telefon:
02 787 98 10, 041 394 896
e-mail:
vinogradništvo 

Vinska vrsta
sivi pinot, beli pinot, chardonnay, laški rizling, renski rizling, sauvignon, rumeni muškat, traminec, šipon 

Informacije o obratovanju :
Rezervacije ogledov sprejemamo:
od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00 uro
Ogledi so možni:
od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.00 uro
 
PTUJSKA KLET
pogled skozi zgodovino.

Zgodovino vinogradništva in vinarstva so na Ptuju in v njegovi okolici skozi stoletja oblikovale različne ustanove in tudi posamezniki. Kadar govorimo o začetkih ptujske vinske kleti, se orientiramo na ustanovitev Minoritskega samostana 1239. leta. Minoriti so skupaj z dominikanci postali fevdalni gospodje obširnih posesti predvsem v Halozah, poleg tega pa tudi graditelji prvih večjih kleti. Prav najstarejša, še danes ohranjena vinska klet na Ptuju, se nahaja v Minoritskem samostanu. V stoletjih, ki so sledila, so se cerkvi poleg ptujskega plemstva v vinski trgovini pridružili še številni meščani. 
Dodatni opis :
Ptujski kleti so se izpolnile stoletne sanje. Naša vina so postala blagovna znamka, ki je svoje okuse postavila v objeme pričakovanj sodobnih potrošnikov na vseh kontinentih. Izjemen potencial fantastičnih vinogradniških leg Haloz in Slovenskih goric smo ujeli v steklenice s preprostim spoznanjem in sporočilom: Pullus, vino z okusom.

K potrošnikovim željam usmerjen, donegovan pa tako, da v sebi ohranja vse sortne in druge lastnosti narave, je Pullus najbolj zdravo vino na trgu. Za sožitje svojih vsebin in v recepte združena priporočila lahko garantiramo. Zagotovili smo mu popotnico, kot jo dajejo odgovorni starši svojim otrokom. Odlično poreklo, bogato in z vinsko zgodovino oplemeniteno tradicijo ptujskega vinarstva ter izpopolnitev pričakovanj potrošnikov, pa naj gre za sveža, mlada Pullus vina, za zorjeni Pullus, njegovo izvedbo v odličnih peninah, vse do Pullusa s posebnimi trgatvami ali pa odslej tudi arhivski Pullus.

Rezervacije ogledov sprejemamo od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00 uro. Ogledi so možni od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.00 uro, seveda ob predhodni rezervaciji vsaj par dni.

ZA INFORMACIJE IN REZERVACIJE POKLIČITE: Tel.: 00386 (0)41 394 896 ALI NA MAIL:
 
GPS Northing (N) : 46,4201 
GPS Easting (E) : 15,8738 
Regija: Podravska
Kraj: Ptuj
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : TIC Ptuj | 02 779 60 11 | | www.ptuj.info...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti