Ocenite ponudbo:

Belokranjska vinsko turistična cesta

Na območju Bela krajine se v sklopu nacionalnih turističnih cest nahaja Belokranjska vinsko turistična cesta, ki jo sestavljajo trije vinorodni podokoliši, in sicer: črnomaljski, metliški in semiški.
Na njej lahko obiščete vinotoče, pridelovalce vina, turistične kmetije ter sobodajalce, čebelarje...Poleg degustiranja izbranih sort belokranjskih sort, kjer predjačita predvsem belokranjec in metliška črnina, izletnik lahko vedno poskusi tudi belokranjsko pogačo. Toplo postrežena prija najbolj v jesenskem času, ko se polodovi belokranjske trte razvijajo v žlahtno kapljico. Po vinorodnih gričih se je možno zapeljati z avtobusom, avtomobilom, ali pa si izberete naravi prijaznejši prevoz z konjsko vprego. Tisti, ki obužujete rekreacijo in naravo, si boste vinograde in postanke v zidanicah omislili s kolesom ali peš. Na območju Drašič je letno organiziran celodnevni pohod med kar osmimi zidanicami. Vino, kot osrednja tema obiska vinske ceste, je tudi vodilo najbolj znane turistične in vinarske prireditve v Sloveniji, imenovane vinska vigred, ki se vsako leto maja odvija v Metliki. Zelo živahno obdobje nam prinaša sveti Martin, "ki iz mošta nar'di vin". Takrat je skorajda v vsakem večjem kraju organizirano martinovanje, krst mošta in razne druge oblike praznovanje našega vinskega zavetnika, ki mu podaja roko tudi sv. Urban, zaveznik vinske trte.
Zagotovo ne moremo govoriti o kakovosti brez vzpodbujanja tekmovalnega duha med pridelovalci vin. Različna ocenjevanja vin na lokalnem in nacionalnem nivoju, so dala zagon danes prizadevnim vinogradnikov, ki dodatno skrbijo za prepoznavnost naših krajev. 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : RIC Bela krajina | 07 305 65 30 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti