Ocenite ponudbo:

Vipavska vinska cesta

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Izvajalec : RA ROD

Naslov: Gregorčičeva 17 5270 Ajdovščina
Telefon: 05 36 53 600
e-mail:
www.ra-rod.si
Sončno popotovanje začnite v Orehovici, kjer imajo najboljše lege za zelen, avtohtono vipavsko sorto. V vaseh Lože, Slap in Goče bodite pozorni na velbane (obokane) kleti, kamnite portale in vodnjake. Nadaljujte skozi Vipavo, ki sta ji močan pečat pustila grof Lanthieri in Vipava s svojimi izviri. V gostišču Podskala  pri najlepšem izviru si lahko za malico privoščite pristne vipavske jedi. Pa naprej, do Gradišča ali do Vrhpolja, kjer ljubitelje plezanja vabita Gradiška tura in plezalna stena ob hudourniku Bela. V Budanjah si lahko sami naberete prve češnje! Sledi vzpon na Planino in kozarček v Fortunatovem hramu z letnico 1874. Pa naprej, do Erzelja, vasice z burno preteklostjo. Prav na teh gričih odlično uspeva pinela, še ena avtohtona vipavska sorta. To in druga vipavska vina obvezno poskusite pri vinarjih v vaseh Potoče, Šmarje, Brje, Zavino ... 
Vino na poti : Vipavska vinska cesta je dobro označena, rjavo obarvane table vas na glavnih cestah peljejo do vasi, od tam pa do posameznih ponudnikov. Lepo vas bodo sprejeli in vam ponudili vino - lahko ga zgolj pokušate, seveda pa tudi kupite.
Dodatne informacije o Vipavski vinski cesti so vam na voljo na TIC Ajdovščina ali pa na Razvojni agenciji ROD Ajdovščina .
 
Ponudniki ob vinski cesti : Vipavska vinska cesta združuje preko 90 ponudnikov. Kontakti do njih so objavljeni na spletni strani www.ra-rod.si/vvc, nekateri tudi na www.tic-ajdovscina.si. Na vsa vaša vprašanja pa odgovarjamo na TIC Ajdovščina ali na RA ROD Ajdovščina.
 
Oprema : Za popotovanje po Vipavski vinski cesti ne potrebujete drugega, kot obilico dobre volje. Vsaka od 26 vasi, skozi katere pelje Vipavska vinska cesta, v okolici skriva celo vrsto naravnih in kulturnih znamenitosti. O njih vam bodo z veseljem pripovedovali domačini, če pa si jih želite ogledati, priporočamo udobno obuvalo in obleko. 

Ogledi
individualni, vodeni 

Na TIC Ajdovščina pripravljamo tudi vodene oglede Vipavske vinske ceste ter ostalih turističnih zanimivosti Vipavske doline. Skupine naj se najavijo pri nas, z veseljem vam bomo pomagali.
 


TIC Ajdovščina 
Cesta IV. prekomorske 61a 
5270 
Ajdovščina 
Telefon : 05 36 59 140 
E-pošta :  
Spletna stran : www.tic-ajdovscina.si 

Na lepše 

Skrbnik : TIC Ajdovščina | 05 365 91 40 | | www.tic-ajdovscina.si... | last modified: 03.07.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti