Ocenite ponudbo:

Vinotoč Belak

Naslov:
Radenski Vrh 31 9252 Radenci
Telefon:
041 655 356, 031 812 239
e-mail:
vinogradništvo 

Nadmorska višina : 302 m
Velikost kmetije : 3 ha
Možen dostop z avtobusom
NE 
Kmetija je opremljena za invalide
Leži ob vinski cesti : DA 

Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo 

Aktivnosti v okolici
pohodništvo, smučanje, konjeništvo, tenis, kopanje v pokritem bazenu, lokostrelstvo, savna, drsanje, kolesarjenje, veslanje, keglanje, balinanje, otroško igrišče, lov, ribolov 

Število sedežev : 75 
Število sedežev znotraj : 50 
Število sedežev zunaj : 25 
Dostop : Nahajajo se na obronkih Radgonsko – kapelskih goric v naselju Radenski Vrh. Od Radenec so oddaljeni 3 km, v smeri Kapelski Vrh in od Radgone 9km. Pot do njih je označena od Radencev proti Kapelskemu vrhu, skozi Radenski Vrh pa so speljane tudi številne kolesarske poti. 
Informacije o obratovanju : Petek: 14.00 – 21.00 h, sobota: 12.00 – 21.00 h, nedelja: 14.00-19.00h. Po predhodnem dogovoru je za skupine odprto tudi med tednom. 
Soba za nekadilce

Pogled na
vinograd, drugo 

Gostinska ponudba
regionalne specialitete, klet 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Jeziki sporazumevanja
slovenski, angleški, nemški, hrvaški 

Družina Belak se že vrsto let ukvarja z gojitvijo vinske trte. Že davni predniki so bili znani vinogradniki, pa tudi sedanja generacija se z vinogradništvom ukvarja že vse življenje, pri tem pa obdelujejo cca. 3 ha lastnih vinogradov.

Ponosni so na svojo obnovljeno 400 let staro zidanico, katero so večinoma ohranili v prvotnem stanju. V starem delu je kmečka soba z 25 sedeži in veliko krušno pečjo, v osrednjem prostoru pa je ena večjih lesenih vinskih preš v Sloveniji z 12 meterskim prešnim tramom in s katero je bilo možno naenkrat prešati 10 ton grozdja. Na prešnem kamnu je vklesana letnica 1711, na sami preši pa 1839.

Na samem vhodu v vinsko klet je kamnit portal z letnico 1611, kar pa priča o starosti same zidanice. V častitiljivi kleti z starimi lesenimi sodi pa so organizirane tudi degustacije njihovih specializiranih hišnih vin (Radenčan, Kerner, renski rizling, Rumeni muškat, Sauvignon, Chardonay...), k temu pa vam radi ponudijo tudi domače meso in klobase iz tunke ter zaseko. V novem delu zidanice je zimski vrt z 35 sedeži in čudovitim pogledom na njihove vinograde.

Zidanica se nahaja na čudovitem hribu Radenski Vrh, s katerega je prekrasen razgled na dolge prekmurske ravnice vse do Lendave na vzhodu in Slovenskih goric na zahodu. Vidimo lahko vinograde avstrijskega Klöcha in Mariborsko Pohorje. Lep pogled je pa tudi na farno cerkev Sv. Marije Magdalene na Kapelskem Vrhu.

Vir:
- Brošura Vinotoč Belak, 2007.

 
GPS Northing (N) : 46,6233 
GPS Easting (E) : 16,0251 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Zavod za turizem in šport Radenci | 02 565 18 89 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti