Ocenite ponudbo:

Hmeljska pot

Izvajalec:
TIC Žalec
Naslov:
Šlandrov trg 25 3310 Žalec
Telefon:
03 710 04 34
Faks:
712 12 62
e-mail:
14 km dolga pot, ki vodi med hmeljii Spodnje Savinjske doline in drugimi turistinimi znamenitostmi.
Hmeljska pot ima korenine v tradicionalni vsakoletni prireditvi - Pohodu po hmeljski poti, ki se odvije vsako zadnjo soboto v avgustu, s pričetkom ob 8. uri, s startom pred Ekomuzejem hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, kjer tudi cilj pohoda. Že tradicionalna prireditev se odvija vsako zadnjo soboto v mesecu avgustu, prav tako pa se lahko tudi sami med letom odpravite na pot in prehodite zanimiv del Savinjske doline, med alcem in empetrom. Takrat vam priporočamo, da začnete in zaključite pot pri Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu, kjer si pohodniki lahko ogledajo zanimivo zbirko v veih nadstropjih in pokusijo tudi hino pivo Kukec - savinjsko pivo.
Prva veja postojanka je Dvorec Novo Celje, kjer je bil posajen eden prvih nasadov hmelja pri nas. Pot vas potem vodi med hmeljii, mimo suilnice hmelja, do Ribnika Vrbje - naravnega rezervata in zatoia ve kot 170 vrstam ptic.
Naslednja postojanka je Rimska nekropola v empetru - arheoloki park z veliastnimi grobnicami rimskih veljakov, ki so bogato okraene z rimskimi mitolokimi motivi.
Ko noge e malo bolijo in poitek prija, pa prispete nazaj do vae zaetne toke.  
Pot je prehodna v vseh letnih asih, najbolj pa zanimiva prav na koncu poletja, ko hmelj in hmeljia ustvarijo zanimivo zeleno "zaveso".

www.geago.si/web/profile.aspx?id=luizem@luz#/routes/1851962358 

Ogledi
individualni 

Hmeljska pot je v letu 2011 v okviru projekta "Moja dežela lepa in gostoljubna" bila izbrana kot druga "Naj tematska pot" v Sloveniji.  


GPS Northing (N) : 46,2496 
GPS Easting (E) : 15,1621 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec | 03 712 12 69 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti