Ocenite ponudbo:

Apartmaji Vila Anna

Naslov:
Panonska 15 9252 Radenci
Telefon:
02 566 92 85, 041 631 476
e-mail:
Prihajate v poseben kraj, kraj, kjer zdraviliški turizem deluje že od davnega leta 1881, kraj, ki je tako povezan s »svojo« mineralno vodo, da je bil pred letom 1869, ko so jo začeli črpati, popolnoma nepomembna vas tudi v primerjavi z majhnimi okoliškimi vasicami in se je po nekaterih virih imenovala Radin, po drugih Radinci, od začetka zdraviliškega turizma pa je bila kar dolgo znana predvsem kot Bad Radein. Veliko je bilo že napisanega o tem, kako je dr. Karl Henn, takrat mlad študent medicine, leta 1833 med naključnim potovanjem v Ljutomer slišal prav tukaj »bubljanje« in se prvi zavedel pomembnosti teh vrelcev, medtem, ko so domačini mislili, da »bublja«, ker čarovnice kuhajo točo. 


Po dr. Hennu so zdravilišče vodili njegova žena in sin, nato vnuk in še dr. Šarić. Po njih smo poimenovali apartmaje v vili Anna. Pod dr. Šarićem so se Radenci še posebej razvili in že nakazovali tisto podobo, ki je nastala po drugi svetovni vojni, ko je bilo zdravilišče sicer podržavljeno, a je tudi zaradi sodobnih tokov doživelo nesluten razvoj, z njim pa tudi kraj, saj, kot smo rekli, sta zdravilišče in Radenci dolgo korakala povsem skupaj. Po letu 1963 se je kraj širil predvsem na severozahod, prej območje z nekaj stavbami, ki je bilo do takrat del Šratovec. 


Danes so Radenci sodoben zdraviliško-turistični kraj z vso pomembno infrastrukturo, od leta 1994 tudi sedež občine. Predvsem so primerni za aktivno preživljanje dopusta. Že dolgo ljudje ne prihajajo k nam samo iz zdravstvenih razlogov, in če ste se tudi vi odločili, da si tukaj nekoliko odpočijete, boste te dni posebej udobno preživeli v vili Anna.

Dr. Karl Henn:
Apartma se imenuje po dr. Karlu Hennu. Brez njega Radenci danes ne bi bili to, kar so, on je bil tisti, ki je kot mlad študent leta 1833 prvi odkril zdravilno moč tukajšnje mineralne vode, se leta 1869 vrnil in naredil zdravilišče ter polnilnico.
Ta apartma je primeren za 5 oseb, opremljen z vsem udobjem današnjih dni, tako, da v njem ne boste pogrešali ničesar razen utesnjenosti.

Oprema:
- Internet
- TV LCD
- Klima
- Terasa

Anna Henn:
Anna Henn je bila soproga dr. Karla Henna, ki je s sinom Romanom nadaljevala delo, in po njej je poleg vile dobil ime tudi ta apartma. Prostori so primerni kar za 7 oseb, poleg zakonske postelje ima npr. še nadstropno, da o vsem udobju, s katerim je opremljen, niti ne govorimo. Če boste jezo pustili doma, boste tukaj pogrešali le to.

Oprema:
- Internet
- TV LCD
- Klima
- Terasa

Jurij Hildebrand:

Tudi ta apartma, ki se imenuje po Juliju Hildenbrandu, ki se je poročil v družino Henn in jo tudi finančno obogatil, premore vse udobnosti sodobnosti. Primeren je za 4 osebe, in če niste sprti, vam bo manjkal le prepir.

Oprema:
- Internet
- TV LCD
- Klima
- Terasa

Dr. Jožef Hohn:
Četrti apartma – apartma Jožef Höhn, se imenuje po vnuku dr. Henna, ki je nadaljeval z razvojem zdravilišča. Namenjen je dvema osebama, v njem pa najdete vse »pripomočke«, kot v ostalih. Le, če radi spite na trdih vojaških posteljah, vas utegne kaj motiti.

Oprema:
- Internet
- TV LCD
- Klima
- Terasa

Dr. Ante Šarić:
Po dr. Anteju Šariću se imenuje apartma za 3 osebe. Dr. Šarić je bil zdravnik, ki je prišel v Radence na strokovno potovanje, naneslo pa je, da se je poročil z vdovo Jožefa Höhna. Poleg medicinskega znanje je imel izjemen dar za poslovnost in pod njegovim vodstvom je zdravilišče doseglo neverjeten razvoj in prve obrise današnjega.
Kot drugi, nudi tudi ta apartma popolno udobje, dobro voljo pa si lahko celo prinesete s seboj.

Oprema:
- Internet
- TV LCD
- Klima
- Terasa

Dr. Erik Kline:
Imamo tudi apartma dr. Erika Klineja, dolgoletnega priljubljenega radenskega zdravnika, ki ga je skupaj z družino nekako obšel socializem. Tudi v najbolj strogih časih so živeli kot tipični meščani in dajali kraju pridih svetovljanstva.
Apartma za 4 osebe vam bo nudil vse udobnosti, v njem vam lahko manjka le neugodje.

Oprema:
- Internet
- TV LCD
- Klima
- Terasa
 
Dr. Karl Henn
od 1. do 5. oseb    80 €
do 2. osebi        55 €

Anna Henn
do 7. oseb         92 €
do 2. osebi        60 €

Jurij Hildebrand
do 4. osebe        70 €
do 2. osebi        50 €

Jozef Henn
do 2. osebi        50 €

Dr. Ante Šarić
do 3. osebe        60 €
do 2. osebi        50 €

Dr. Erik Kline
do 4. osebe        70 €
do 2. osebi        50 € 
GPS Northing (N) : 46,6435 
GPS Easting (E) : 16,0396 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Zavod za turizem in šport Radenci | 02 565 18 89 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti