Ocenite ponudbo:

TIC Stari grad Celje

Naslov:
Cesta na grad 78 3000 Celje
Telefon:
03 544 36 90
Faks:
03 428 79 31
e-mail:
Tip
TIC, incoming turistična agencija, organizator prireditev 

Stari grad Celje že od nekdaj buri ljudsko domišljijo in predstavlja odlično podlago za oblikovanje legende evropskih razsežnosti. Poleg tega, da Celjske pozna vsa srednja Evropa, se je tudi doma skozi čas razvil poseben večplastni mit o Celjskih, ki ga ni ugasnilo nobeno, še tako zaostreno zgodovinsko obdobje. Nasprotno – različne družbene skupine so ga v različnih zgodovinskih obdobjih v celoti ali v posameznih plasteh vedno prilagajale svojim trenutnim potrebam.

Tako je tudi danes.

Stari grad Celje je z novimi prostori Turistično informacijski center Stari grad in Kavarno VERONIKA ter novimi tematskimi programi v letu 2009 obiskovalcem še bolj prijazna turistična točka.

Nova opazna grajska pridobitev so tudi informacijske označevalne table, ki obiskovalcu omogočajo samostojno raziskovanje celotnega grajskega kompleksa. Jedrnato ter na nevsiljiv način so predstavljeni ključni objekti gradu in preteklost Celja in Celjskih.

Grad se je odel v novo sodobnejšo »obleko«, ki ohranja pridih zgodovine in se rokuje s prihodnostjo – nova celostna podoba Starega gradu Celje omogoča stik med kulturo in ekonomijo, ter kreira nove priložnosti na področju kulturnega turizma in hkrati dviguje pomen Celja. 
GPS Northing (N) : 46,2199 
GPS Easting (E) : 15,2714 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Zavod Celeia Celje | 03 428 79 36 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti