Ocenite ponudbo:

TIC Haloze, Halo d.o.o Cirkulane

Naslov:
Halo d.o.o, Cirkulane 56 2282 Cirkulane
Telefon:
02 795 32 00
Faks:
02 795 32 03
e-mail:
Tip
TIC, incoming turistična agencija 

Haloze

Haloze so prijeten svet močno razgibanih, nizkih terciarnih goric. Začenjajo se na zahodu pri Makolah in se potem vlečejo v sorazmerno ozkem pasu 15-20 km v smeri jugozahod-severovzhod vse do Zavrča v zračni razdalji približno 40 km. Na severu jih omejujeta reki Dravinja in Drava, na jugovzhodu pa meja s Hrvaško. V celoti obsegajo približno 30.000 hektarjev površin, kjer živi približno 21.000 prebivalcev v šestih občinah (Zavrč, Cirkulane, Videm, Podlehnik, Majšperk, Žetale).
Divjaški Kelti so že 400 let pred našim štetjem spoznali Haloze in tu zasnovali vinogradništvo. Vino jim je dalo moči in poguma za nadaljnja osvajanja. Širjenje vinogradnikov v novo osvojenih rimskih pokrajinah so pospeševali rimski priseljenci in vojni veterani. Tudi krščanstvo je imelo brez dvoma velik vpliv na razvoj vinogradništva zaradi uporabe vina pri bogoslužju. Slovanska plemena, ki so se naselila v teh krajih pa so od staroselcev prevzela tudi način gojenja trte.
Danes vinogradniki v Halozah združujejo vsa tradicionalna znanja o gojenju vinske trte in negi vrhunskega vina z ugodnimi klimatskimi in drugimi pogoji, saj se le 5% svetovnih vinogradniških predelov lahko ponaša s tako ugodnimi ekološkimi pogoji, kot so v Halozah.
V Haloze lahko pridete na enodnevni ali večdnevni izlet in tako spoznate njihovo vinsko, kulinarično, etnografsko in zgodovinsko plat. Možno je prespati na turistični kmetiji, apartmaju ali na kmetiji. Pri nas lahko tudi taborite, imate piknik v naravi, si ogledate naše znamenitosti, kot so grad Borl iz 11. stoletja ali najstarejša gotska cerkev na Ptujski Gori iz 14. stoletja. V številnih vinskih kleteh poskusite vrhunska bela vina, na turističnih kmetijah v turistični vasi Halonga pa druge haloške dobrote. Ljubitelji narave se lahko sprehodite po neokrnjeni naravi haloških gričev in si ogledate znamenitosti ob Vinsko turistični cesti 11, Haloški planinski poti, Žetalski pohodni ekološki poti ali po številnih drugih pohodnih poteh. 
 
Halo d.o.o. poskrbi za organizacijo in izvedbo vašega obiska Haloz, ki lahko  vsebuje naslednje aktivnosti:

- degustacijo vrhunskih haloških vin,
- obisk vinskih kleti,
- ogled in degustacija na gradu Borl,
- ogled Marijine cerkve na Ptujski Gori,
- obiski krajev (Cirkulane, Dolena, Gorišnica, Leskovec, Majšperk, Podlehnik, Sela, Videm pri Ptuju, Stoperce, Zavrč, Žetale).
- ogled etnoloških zbirk,
- obisk turistične kmetije (Turistična kmetija Pungračič, Kmetija Korpič, Kmetija Pintarjevi),
- degustacija kozjega sira (Kmetija Bedrač),
- pokušina kulinaričnih dobrot iz Haloz.

Za organizirane skupine imamo usposobljene turistične vodiče.
Kot zanimivost vam priporočamo ogled Turistične cone Haloze-Zagorje.

V TIC-u Haloze smo vam na voljo s številnimi informacijami. V naši trgovini lahko kupite spominke ter vrhunska haloška vina, možna pa je tudi brezplačna uporaba interneta.

 
Odpiralni čas:
Ponedeljek - Petek: 8:00 - 16:00
Sobota: 8:00 - 11:00 
GPS Northing (N) : 46,3443 
GPS Easting (E) : 15,9945 

Na lepše 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Halo d.o.o. | 02 795 32 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti