Ocenite ponudbo:

TIC Šentjur

Naslov:
Ulica skladateljev Ipavcev 17, Šentjur, 3230 Šentjur pri Celju
Telefon:
03 749 25 23, 041 660 091
e-mail:
Tip
TIC, organizator kongresov, organizator prireditev 

Spoznajte Zgornji trg Šentjurja, ki dominira nad mesto s cerkvijo sv. Jurija. V Zgornjem trgu se na Turistično-informacijskem centru dogovorite za ogled arheološkega muzeja Rifnik in njegovi zakladi, Ipavčevo hišo in ob železniški postaji še Muzej južne železnice.

V bližnji okolici obiščite še Arheološki park Rifnik, ki je dostopen samo z minibusom. Lahko pa se nanj odpravite iz Šentjurja tudi peš (cca. 2 uri). Prav tako lahko čudovit razgled občudujete s sosednjega hriba Resevna s planinskim domom in razglendim stolpom.

Na severnem delu občine ne pozabite na rojstno hišo blaženega škofa Slomška, cerkev sv. Martina in spomladi še velikonočnico.

Na južnem delu občine pa se lahko odpravite na Planino pri Sevnici z grajskimi ruševinami Planina, ki se obnavljajo, grajskim parko in kaščo, Etnološko zbirko Šmid in Kozjansko žari, ki pripoveduje NOB beoj na Kozjanskem.

Proti JV delu občine, v bližnii Podčetrtka pa okrijte tudi Loške glažute v majhni glažutarski cerkvici sv. Leopolda in pa se odpravite še peš po Valentinovi poti do vrha Žusma, ali pa se odpletjete do bližnje patizanske bolnice R  v Javoršici, na poti proti Virštanju
 
TIC Šentjur se nahaja v Zgornjem trgu nasproti župnijske cerkve sv. Jurija skupaj z Muzejem Zakladi Rifnika.
 
GPS Northing (N) : 46,2223 
GPS Easting (E) : 15,3977 

Foursquare 

Na lepše 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Razvojna agencija Kozjansko - TIC Šentjur | 03 749 25 23 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti