Turistične kmetije

Info Ekološke turistične nastanitvene kmetijeTuristične kmetije z nastanitvijo

Občutite pravo podeželsko življenje, ko se v turistični kmetiji prebudite ob zvokih kravjih zvoncev, ptičjega petja in vonju svežega kruha. Na turističnih kmetijah lahko najdete kotičke miru in sprostitve ter spoznate prisrčne ljudi, njihove običaje in domače živali. Prenočite lahko na več kot štiristo turističnih kmetijah. Presežek ponudbe so ekološke turistične kmetije, ki vam ponujajo zdravo bivalno okolje in ekološko hrano s certifikatom.

 

Paleta namigov

KmetijaPočitnikovanje na kmetiji je čudovita priložnost, da spoznate bogato kulturno dediščino slovenskega podeželja: ohranjeno arhitekturo, običaje in domačo obrt. Je priložnost, da občutite veselje in razposajenost na tradicionalnih podeželskih sejmih in prireditvah ter utrip kmečkega vsakdana in veselje družine ob zaključku večjih kmečkih del, na kolinah, ob trgatvi.

Prireditve na podeželju so pravzaprav kulinarična doživetja. Pogostitve denimo ob martinovanjih so velik družabni dogodek.

S turističnih kmetij z nastanitvijo se lahko odpravite na sprehode po neokrnjenem Triglavskem narodnem parku in slovenskih gorah. Lahko se odločite za adrenalinski spust po Soči ali za raziskovanje kamnitega Krasa. S kolesom lahko raziščete razgibano Štajersko in Koroško, se z brodom vozite po Muri ali raziskujete dolenjske gozdove. Med turističnimi kmetijami je množica takih, ki so v slovenskih vinorodnih deželah. Od njih lahko hitro najdete eno izmed številnih vinskih cest, kjer lahko poskušate in kupite izvrstna slovenska vina.


Rdeča jabolka


Kakovost opremljenosti in ponudbe slovenskih kmetij prepoznate s simbolom rdeče jabolko. Turistične kmetije so razvrščene v kategorije od enega do štirih rdečih jabolk. Eno za najmanj, štiri pa za najbolje opremljeno turistično kmetijo z odličnimi storitvami.

Nova kategorizacija turističnih kmetij


Za zagotovitev še večje preglednosti ponudbe so v letu 2009 vsi ponudniki turističnih kmetij z nastanitvijo morali opraviti novo kategorizacijo. Kategorijo nastanitve so v skladu z jasnimi pravili ocenili ponudniki sami, kmetije s štirimi jabolki pa so ocenili pooblaščeni ocenjevalci.

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti