Termalna kopališča

V okolici številnih termalnih vrelcev po Sloveniji se niso razvila le naravna zdravilišča. Mnogo term in termalnih zdravilišč zaradi zdravilnih učinkov vrelcev sicer še vedno opravlja tudi medicinsko rehabilitacijo, a s svojo ponudbo skušajo pritegniti tudi nekoliko drugačne goste. Med vrhunskimi termalnimi središči velja izpostaviti Terme Snovik, prvo slovensko turistično podjetje, ki je pridobilo znak EU Marjetica za okolju prijazen turistično nastanitveni obrat.

V vseh slovenskih termah in termalnih kopališčih je še vedno na prvem mestu ponudba storitev, povezanih s termalnimi vodami, vendar razvijajo svoje specifične programe.

V Termah Banovci v Prekmurju denimo, so se skupaj z drugimi termami in zdravilišči, povezanimi v skupini Panonske terme, usmerili v družinam prijazne storitve. V Termah Maribor, ki združuje pet hotelov in medicinsko termalni center Fontana, ponujajo izvrstne prostore za kongresno dejavnost. V Termah Snovik pri Kamniku dajejo poudarek tudi kulinaričnim smernicam zdrave prehrane in ekološko pridelanih živil.


Stebri ponudbe


Vse to so le delčki bogate ponudbe slovenskih term in termalnih kopališč. Če jih razdelimo na najpomembnejše sklope, ti obsegajo:

- Zdraviliške dejavnosti, ki temeljijo na blagodejnih učinkih termalnih vrelcev,
- Wellness,
- Vodne užitke v bazenih in toboganih,
- Športne in rekreativne dejavnosti,
- Kulinarične užitke,
- Nastanitve v udobnih in modernih hotelih, apartmajskih naseljih in kampih.
 
Bazen

V slovenskih termah in termalnih kopališčih poleg tega organizirajo različne družabne in kulturne prireditve.

Termalna kopališča po Sloveniji poskrbijo prav za vsakogar, zato se ljudje vanje radi vračajo. Preizkusite jih tudi vi.

Na tem mestu pa velja omeniti še Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič pri Ankaranu. Kot je iz samega imena razvidno, so se tam posvetili mladim in otrokom. V zdravilišču, kjer med drugim uporabljajo morsko vodo in morsko blato, vsako poletje preživi na tisoče otrok. Med njimi so tudi številni otroci iz družin, ki si tega ne morejo privoščiti. Počitnice na morju jim zato omogočijo slovenske humanitarne organizacije.

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti