Ocenite ponudbo:

Gozdna pristava Mašun

Naslov:
Mašun 1, Mašun, 6253 Knežak
Telefon:
051 661 611, 031 623 053
e-mail:
Mašun leži na nadmorski višini 1025 m v prelepem okolju snežniških gozdov. Je stična točka med občinami Ilirska Bistrica, Cerknica, Pivka ter Loška dolina.
Nekoč je bil pretežno gozdarsko naselje lepota neokrnjene narave in čist zrak pa privabljajo vse več turistov od blizu in daleč.
Obiskovalcem ponujajo sprehod po mašunski gozdni učni poti, kolesarjenje, zahtevnejšim pa bi se prilegel približno štiri ure dolg vzpon na Snežnik.
 
Gostišče nudi prenočišča, ob njem pa je prijetna okolica za uživanje v naravi.V bližnjem Jurčku pa si lahko pripravite piknik.

Ostale znamenitosti zelenega krasa 
 
 
Ljubitelji zimskih športov imajo na voljo manjše smučišče, sankaška proga in urejene tekaške proge. Turistom, ki si želijo ostati pri nas, ponujamo celodnevne penzione, polpenzione in nočitve z zajtrom. Na voljo je 24 ležišč v 13 sobah.
 
Gostišče slovi po lovski kuhinji, ponujamo tudi druge jedi po naročilu. Gostje lahko izbirajo med večjo jedilnico s 60 sedeži, manjšo z 12 sedeži in točilnico s 16 sedeži.

SMEROKAZ:
Il.Bistrica-Mašun: (20 km)
Iz Ilirske Bistrice se peljemo proti Pivki skozi vas Šembije. Pot nadaljujemo skozi vas Knežak, v vasi Bač pa zavijemo desno ter naslednjih 10 km sledimo smerokazom za Mašun.

Ljubljana-Mašun: (80 km)
Iz Ljubljane se po avtocesti odpeljemo do Postojne, kjer zapustimo avtocesto. Peljemo se skozi Matenjo vas, Prestranek v Pivko. Zavijemo levo (v smeri Il. Bistrica). V vasi Bač zavijemo levo in sledimo smerokazom za Mašun.

Koper-Mašun: (85 km)
Iz Kopra se po avtocesti odpeljemo do Postojne. Tu zapustimo avtocesto. Skozi Matenjo vas, Prestranek se pripeljemo v Pivko, kjer ob smerokazu za Il. Bistrico zavijemo levo. Nadaljujemo pot in v vasi Bač zavijemo levo ter sledimo smerokazom za Mašun.Do Mašuna imamo še približno deset kilometrov. 


Mitja in Erika Bolčina 
Mašun 1 
6253 
Knežak 
Telefon : 051/661 611 
Telefon 2 : 031/623 053 
E-pošta :  


vodeni
individualni
GPS Northing (N) : 45,6281 
GPS Easting (E) : 14,3663 

Snežnik

Destinacija: Kras
Kraj: Snežnik
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : RDO Postojnska jama - Zeleni Kras | 05 72 12 249 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti