Ocenite ponudbo:

Naravoslovna gozdna učna pot Rožek

Naslov:
Podturn, 8350 Dolenjske Toplice
Telefon:
07 384 51 88
Faks:
07 384 51 89
e-mail:
Naravoslovna gozdna pot »Rožek« zajema biološko-gozdarsko tematiko ter zanimive naravne in kulturno-zgodovinske posebnosti tega kraja. Pot je dolga cca 2 km in poteka po prijetni gozdni stezi oziroma vlaki. Opremljena je s potrebnimi smerokazi in objekti. Primerna je tako za šolsko mladino kot za družinski rekreativni sprehod po najčistejšem delu naše krajine-gozdu. 
Pot, ki jo začnete v Podturnu, poteka po prijetni gozdni vlaki (stezi) in zajema 12 postaj z informativnimi tablami. Skozi praktične primere se naučite, kako določiti starost drevesa, kako ločiti bukev od gabra ali smreko od jelke, kaj vse se dogaja v gozdnih tleh in kaj v drevesnih krošnjah, kako gozdarji gozd čistijo in kako redčijo ... Uživajte v osvežujoči hoji po čudovitem mešanem gozdu jelke in bukve. Na postaji št. 5 si oglejte udorno jamo koliševko, ki je nastala s podrtjem stropa velike kraške votline. Na dnu jame so veliki skalni bloki in eno najnižje ležečih rastišč smreke v Srednji Evropi. Na postaji št. 10 si oglejte kraško jamo Jazbino. Leta 1887 so jo še uporabljali kot hladilnico Soteške pivovarne. Obiskovalcem je dostopen le prvi del jame. Pot zaključite z izvirom Obrščice v obliki jezerca ter s sprehodom po arboretumu. 


TIC Dolenjske Toplice 
Sokolski trg 4 
8350 
Dolenjske Toplice 
Telefon : 07 384 51 88 
Faks : 07 384 51 89 
E-pošta :  
Spletna stran : www.dolenjske-toplice.si 


vodeni
individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 45,7432 
GPS Easting (E) : 15,0381 

Na lepše 

Podturn pri Dol.Toplicah

Kraj: Podturn pri Dol.Toplicah
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : TIC Dolenjske Toplice | 07 384 51 88 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti