Ocenite ponudbo:

Arheološka pot po Mariboru z okolico

Arheološke ostaline pri nas redko najdejo svoje mesto v turistični ponudbi, čeprav so te krajevne znamenitosti in posebnosti vredne ogleda ter proučevanja laičnih in strokovnih javnosti.

Bogata arheološka najdišča ležijo na južnem obrobju predmestja Maribora, ob arheološko dokazani naselitveni osi SV-JZ: Radvanje-Betnava-Bohova-Hoče-Slivnica. V prazgodovinskem času je področja današnjih nahajališč povezovala široka poselitev po skrajnih obronkih Pohorja, kar jim je dajalo zavetno varnost, v času antike pa rodovitna okolica rimske obdravske ceste, ki nakazuje smer in moč rimske kolonizacije v Podravju. Arheološka pot bo povezovala pomembnejša arheološka najdišča, kot so Villa rustica v Radvanju, Poštela, gomile v Pivoli in Hoška kripta. Na območju teh najdišč in na nekaterih dodatno določenih zgodovinsko izpovednih mestih bodo postavljene informativne table, ki jih bodo vsebinsko nadgrajevali strokovna knjižica in vodeni ogledi. 


Zavod za turizem Maribor-Pohorje 
Tkalski prehod 4 
2000 
Maribor 
Telefon : 02 234 66 11 
E-pošta :  
Spletna stran : www.maribor-pohorje.si 
Regija: Podravska
Destinacija: Maribor - Pohorje
Kraj: Maribor
na zemljevid

Publikacije

Guide Archaeological Trail of Maribor and its Surroundings

 

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Zavod za turizem Maribor - Pohorje | 02 234 66 11 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti