Ocenite ponudbo:

Arheološka pot po Mariboru z okolico

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Arheološke ostaline pri nas redko najdejo svoje mesto v turistični ponudbi, čeprav so te krajevne znamenitosti in posebnosti vredne ogleda ter proučevanja laičnih in strokovnih javnosti.

Bogata arheološka najdišča ležijo na južnem obrobju predmestja Maribora, ob arheološko dokazani naselitveni osi SV-JZ: Radvanje-Betnava-Bohova-Hoče-Slivnica. V prazgodovinskem času je področja današnjih nahajališč povezovala široka poselitev po skrajnih obronkih Pohorja, kar jim je dajalo zavetno varnost, v času antike pa rodovitna okolica rimske obdravske ceste, ki nakazuje smer in moč rimske kolonizacije v Podravju. Arheološka pot bo povezovala pomembnejša arheološka najdišča, kot so Villa rustica v Radvanju, Poštela, gomile v Pivoli in Hoška kripta. Na območju teh najdišč in na nekaterih dodatno določenih zgodovinsko izpovednih mestih bodo postavljene informativne table, ki jih bodo vsebinsko nadgrajevali strokovna knjižica in vodeni ogledi. 


Info točka Maribor 2012 
Trg Leona Štuklja 2 
2000 
Maribor 
Telefon : 02 228 13 00 
E-pošta :  
Spletna stran : www.maribor2012.eu 
Fotografije
Skrbnik : Zavod za turizem Maribor - Pohorje | 02 234 66 11 | | last modified: 05.07.2012

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti