Ocenite ponudbo:

Pliskina učna pot

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Pliskovica, Pliskovica, 6221 Dutovlje
Telefon: 00386 41 475 776, 00386 5 764 02 50
e-mail:
www.pliskovica.si
Pliskina pot je kraška učna pot, krožno speljana po planotastem svetu v osrčju Krasa, med Pliskoivco in Kosoveljami. Izhodišče je v Pliskovici, vasi z dobro stotnijo hiš in dvesto prebivalci. V dolžini šestih kilometrov je pot brez omembe vrednih vzponov in spustov speljana po nekdaj obdelanem svetu, ki se danes vse bolj zarašča. Ob poti spoznavamo, kako narava oblikuje podobo kraške krajine in kako jo pri tem oblikuje človek. Spoznavamo, kako so Kraševci živeli in še živijo od zemlje, koliko truda je bilo potrebno, da so kamniti svet spremenili v njive, travnike in pašnike. Vidimo, kaj vse so znali narediti iz kamenja, kako so se na brezvodnem površju znali oskrbeti z vodo, kako so znali izkoristiti darove narave. Pot pa ni namenjena le spoznavanju preteklosti in sedanjosti, ampak nam ponuja prijeten, dobri dve uri trajajoč sprehod po kolovozih in stezah, ujetih med dolge kamnite zidove, izza katerih spomladi kuka živopisana cvetana suhih kraških travnikov, jeseni pa grmi v škrlat odetega ruja ustvarjajo pravljično pokrajino. 
Da bo vaše doživetje Krasa in kraške krajine še bolj pristno, vzemite s sabo na sprehod domačega vodnika! RD Pliska in Mladinski hotel organizirajo vodene oglede Pliskine učne poti za skupine in posameznike. 


Mladinski hotel Pliskovica 
Pliskovica 11 
6221 
Dutovlje 
Telefon : 00386 5 764 02 50 
Spletna stran : www.hostelkras.com 


vodeni
individualni
Fotografije
Skrbnik : Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana | 05 764 02 50 | | last modified: 17.11.2010

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti