Ocenite ponudbo:

Splavarjenje - vodna pustolovščina po sotočju rek Savinje in Save

Izvajalec:
Brodarsko društvo Splavar
Naslov:
Zidani most
Telefon:
041 684 188
e-mail:
NEPOZABNO DOŽIVETJE NA SOTOČJU REK

Nekdanje vodne pustolovščine in razgibano ter nadvse zanimivo zgodovino flosarske dediščine lahko danes varno doživite na splavu, ki ga je po nekdanjih načrtih zgradilo Brodarsko turistično društvo Splavar iz Zidanega Mosta.

Zberemo se pri gostilni Krivec v Zidanem Mostu, kjer vas bomo pričakali veseli Savinjsko-Savski splavarji. Povedali vam bomo kaj je izjavil Franc Jožef, ko je prvič potoval z železnico Dunaj –Trst. Kako so na rekah splavarili pred 500 in več leti ter kaj vse so doživeli. Povabili vas bomo na splav-flos s katerim boste povsem varno zapluli po rekah, ki so zajezene pri hidroelektrarni Vrhovo. Na splavu boste deležni pozornosti splavarjev, tako vam bomo že na začetku ponudili frakelj domačega in domače dobrotePonudili Vam bomo splavarski golaž, kuhan na odprtem ognju po 500 let starem receptu. Zalili ga boste s pristnim vinom  iz Dolenjske. Seveda na splavu ne manjka niti dobro ohlajenega piva, soka ali podobno. Običaj je, da so tako kot ladje krstili splave, da so svoj dragoceni tovor nekoč les danes goste, pripeljali do končne postaje. Humoristično obarvanemu krstu enega od gostov se boste od srca nasmejali tudi vi. Splavarji ga bodo nagradili. Tudi harmonika mora biti ob takšnih trenutkih pri roki, kajti splavarji so veseljaki, ki radi zapojejo in zaplešejo. Pristanemo še v Radečah, kjer je bilo nekoč osrednje pristanišče splavarjev. Povedali vam bomo v kateri ulici je bilo nekoč kar 16 gostiln, kaj pravi legenda in kako je sestavljen star Radeški  most, edini te vrste v Evropi. Dogaja se še marsikaj, splavarji vsega pač ne izdamo. Zagotavljamo vam le, da vam bo čas v naši družbi kar prehitro minil.

Pozabite na vsakdanje skrbi in se pustite razvajati Savinjsko - Savskim splavarjem. Vožnja s splavom po predhodnem dogovoru je možna OD MAJA DO OKTOBRA vsak dan med 8.00 in 17.00 uro. Pokličite nas: GSM 041 684 188

CENIK:
skupine od 40-50 oseb 15 EUR na osebo + GRATIS za "zelenca"
skupine od 30-40 oseb 17 EUR na osebo + GRATIS za "zelenca"
skupine od 20-30 oseb 20 EUR na osebo + GRATIS za "zelenca"

zakup splava s posadko 250 €

Cena  vključuje :
FRAKELJ DOBRODOŠLICE (ostane za spomin ), DOMAČE  PECIVO, SPLAVARSKI GOLAŽ, PIJAČA PO IZBORU, HARMONIKAŠ, KRST  ZELENCA, DARILO  ZELENCU, DARILO  GOSTU, ANIMACIJA

Program se na željo skupine lahko spreminja in prilagodi.

2-3 URE  NEPOZABNEGA  DOŽIVETJA                            

S FLOSARSKIM POZDRAVOM  "HO RUK" !

 


TIC Laško 
Valvasorjev trg 1 
3270 
Laško 
Telefon : 03 733 89 50 
E-pošta :  
Spletna stran : www.stik-lasko.si 

Zidani Most

Regija: Savinjska
Destinacija: EDEN 2013: Laško
Kraj: Zidani Most
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

Skrbnik : STIK Laško | 03 733 89 30 | | www.lasko.info...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti