Ocenite ponudbo:

Golte

Naslov:
Radegunda 19c, 3330 Mozirje
Telefon:
03 839 11 00, 03 839 11 04
e-mail:
Na visoki gorski planoti, od koder se odpirajo brezmejni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, doživetja nimajo meja. V osrčju gora je vsak dan, ne glede na letni čas, lahko prav takšen, kakršnega si želite. Turistično rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste zaželeli znova in znova.

V novem hotelu Golte****, imajo gosti imajo na voljo 54 prečudovitih sob z izjemnim razgledom na krajinski park. Hotel Golte ima dve jedilnici (samopostrežno in A la cart), bar Ledenica, kongresni dvorani, gorsko knjižnico, wellness center (4 savne, 2 bazena), fitnes studio in masažni salon. 

Golte imajo 42-letno turistično tradicijo. Gondolsko žičnico so postavili že leta 1969. Smučarski standard na Golteh je v zadnjih letih precej zrasel. Danes delujejo tri sedežnice, dve vlečnici in tekoči trak za najmlajše smučarje. V najboljši sezoni je smučalo na Golteh 80.000 smučarjev, v sezoni 2010/2011 se je smučalo okoli 57.000 ljudi, ki so z glasovanjem pripomogli, da je Golte prejelo laskavi naslov za Naj smučišče v sezoni 2010/2011. 

Golte so visoka kraška planota na vzhodnem obrobju Savinjskih Alp. Golte ali kot jim pravijo domačini, Mozirske planine, po višinah sodijo v sredogorje. Med kraškimi pojavi je najbolj znana jama Ledenica v kateri se tudi poleti zadržuje led. Najvišji vrh planote je Boskovec (1578m), zaradi privlačnih in lepo urejenih smučišč in krasnih razgledov je najbolj poznan Medvedjak (1573m). 

Novi večinski lastnik, hčerinsko premogovniško podjetje PV Invest se skupaj z zaposlenimi v centru smelo loteva velikih naložbenih aktivnosti: izgradnje cestne povezave, posodobitve žičnice, izgradnja novih depandans na Golteh. Cilj je jasen: Golte kot gorsko turistični center, ki je danes znan predvsem po lepo urejenih smučarskih strminah, približati obiskovalcem skozi vse dni v letu.

Izkoristi dan – to je moto gorskega turističnega centra Golte.

KAKO DO  NAS?

V primeru, da se boste proti Goltem peljali po avtocesti A1 (Ljubljana – Maribor), uporabite izvoz Šentrupert, smer Mozirje.

Od tod je do spodnje postaje nihalke samo še 16 km do. Cesta vodi mimo Preserij, Letuša in Mozirja. V Mozirju v krožnem križišču sledite smerokazu Golte. 

V primeru prihoda po drugih cestah, sledite smerokazom za kraj Mozirje in nato v krožnem križišču smerokazu Golte. Na koncu poti vas čaka 500 urejenih parkirnih mest v neposredni bližini spodnje postaje nihalke Žekovec.

Dostop do hotela Golte

Dostop do hotela Golte je mogoč z nihalko (pripelje vas neposredno v hotel) ali po cesti. V času zimskih voznih razmer vam priporočamo dostop z nihalko.

Dostop do hotela z nihalno žičnico - gondolo

Spodnja postaja nihalke se nahaja v vasi Žekovec, ki je od Mozirja oddaljena 4 km. V Mozirju v krožnem križišču sledite smerokazu Golte, nato vozite naravnost približno 2,5 km do gostilne Vid, kjer zavijete levo (smerokaz GOLTE - nihalka). Od tam je do spodnje postaje nihalke še dober kilometer. 

Ob spodnji postaji nihalke je urejeno parkirišče. Hotelskim gostom je namenjeno zgornje, najbližje parkirišče, ki je v času zimske sezone zaprto z zapornico. Ob prihodu se javite pri blagajni ali sprevodniku nihalke – portirju, da vam omogoči dostop na parkirišče. 

Nihalka bo obratovala vsak dan od 8.00 do 22.00 in bo peljala vsako polno uro. Po potrebi vozi tudi pogosteje. Vso prtljago lahko v spremstvu sprevodnika naložite v kabino gondole, ki lahko naenkrat sprejme 50 oseb. Nihalka vas pripelje neposredno v hotel v 8 minutah. Ob prihodu na zgornjo postajo se za nadaljnje informacije in prijavo zglasite na recepciji hotela. 

Če imate v paket vključene smučarske vozovnice, lahko le-te prevzamete na blagajni na spodnji postaji nihalke, ki je odprta vsak dan od 8.00 do 16.00 ali na recepciji hotela, ki je odprta 24 ur dnevno. 

Naslov spodnje postaje nihalke: 
Radegunda 19 c, Mozirje 

GPS koordinate spodnje postaje nihalke: 
N46°21'22.01" E14°55'54.15"

Dostop do hotela po cesti

Do hotela Golte se lahko pripeljete tudi po cesti. Hotel se nahaja tik ob zgornji postaji nihalke. Od Mozirja do hotela je po cesti 16 km. V Mozirju v krožnem križišču sledite smerokazu Golte, nato vozite naravnost približno 2,5 km do gostilne Vid, kjer vozite naravnost-desno – sledite smerokazu za Golte – krajinski park in vas Šmihel. Od tu je do hotela še dobrih 13 km. Vozite po asfaltirani cesti naravnost. Po približno 5 km zavijete levo (sledite smerokazom Golte). Nato ves čas vozite naravnost po asfaltni cesti in sledite smerokazom za Golte. Tik pod vrhom sledi nekoliko strmejši odsek ceste, kjer se peljete pod nihalno žičnico. Na koncu asfaltne ceste je večje parkirišče ob Alpskem vrtu Golte. Od Alpskega vrta do hotela je nato še cca. 700 m makadamske ceste. Tik ob hotelu in zgornji postaji nihalke je manjše parkirišče. 

Vhod v hotel je z manjšega parkirišča, pridete v 1. nadstropje. Za nadaljnje informacije in prijavo se nato zglasite v recepciji hotela, ki je v pritličju. Recepcija je odprta 24 ur dnevno. 

Smučarske vozovnice lahko kupite oziroma prevzamete na recepciji hotela. 

Naslov zgornje postaje nihalke – hotela Golte: 
Radegunda 58, Mozirje 

GPS koordinate zgornje postaje nihalke – hotela Golte: 
N46°22'7.36" E14°53'41.82"

 


Alpsko smučanje
Carving
Snowboard

Na voljo v sledečih jezikih:
slovenščina, angleščina, nemščina, italijanščina, francoščina, hrvaščina, srbščina, španščina 

Dodatna ponudba :
Fitnes z različnimi vadbenimi napravami
Savna:

vroča finska 
parna turška 
infra rdeča
aromatična zeliščna savna

Kneipova kopel
Notranji, zunanji bazen

 
Spletna stran : http://www.golte.si/site/slo/home/golte-se-predstavi/video-golte 
GPS Northing (N) : 46,3561 
GPS Easting (E) : 14,9317 
Smučišče

Radegunda

Regija: Savinjska
Kraj: Radegunda
na zemljevid

Publikacije

CENIK NAMESTITEV HOTEL GOLTE ...

 

cenik smuÄŤarskih vozovnic ...

 

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Velenje - TIC Velenje | 03 896 18 60 | | www.velenje-tourism.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti